Imatge de la sortida de la Mitja Marató de Tarragona al Moll de Costa

Roger Sans i Argentina Oria de Rueda s'imposen en la 31à Mitja Marató de Tarragona

L'esdeveniment esportiu van reunir 1.500 atletes pels carrers de la capital tarragonina

Aquest diumenge es va celebrar la 31a edició de la Mitja Marató + 10K Ciutat de Tarragona, amb la participació de 1.500 atletes, que van exhaurir tots els dorsals disponibles. Els guanyadors de la prova de Mitja Marató van ser Roger Sans RibasArgentina Oria de Rueda Jara, mentre que Alberto Moral Ruiz i Paula Hritiu es van imposar en els 10K.

L’emblemàtic esdeveniment esportiu va congregar un total de 1.500 participants als carrers de Tarragona, dels quals 833 van córrer la Mitja Marató i 677, els 10K. Per procedència, un 44% de persones que hi van participar eren de la ciutat, un 28% eren de la província i un 26%, de la resta de Catalunya. Cal destacar a més que un 23,60% de les persones participants eren dones. 

Les dues curses, amb sortida i arribada al Moll de Costa, van començar a les nou del matí i els participants van recórrer per un nou circuit, la principal novetat d’aquesta 31a edició. Els corredors i corredores van passar per més espais naturals i patrimonials, un recorregut més atractiu que respon a les demandes dels participants amb qui es va treballar conjuntament. 

«És una cursa més que consolidada que contribueix a projectar la marca Tarragona»

La consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, María José López, ha fet una valoració molt positiva de l’esdeveniment esportiu, tant per la bona acollida del nou recorregut, com pel nombre de participants i el desenvolupament de la cursa. López ha dit que «hem gaudit de la 31a Mitja Marató +10K Ciutat de Tarragona, on 1.500 atletes n'han pres part».

En aquest sentit, la consellera ha afegit que «la voluntat de Tarragona Esports és continuar reforçant aquest emblemàtic esdeveniment amb criteris de sostenibilitat, escoltant les demandes dels participants i mantenint i ampliant les aliances amb patrocinadors i col·laboradors». López ha afegit que «tenim una cursa més que consolidada que contribueix a projectar la marca Tarragona».  

Finalment, la consellera López ha agraït «la gran feina de totes i tots els que fan possible que aquest esdeveniment esportiu sigui un èxit: les 200 persones voluntàries de diverses entitats de la ciutat, el personal de Tarragona Esports, tots els cossos de seguretat, els patrocinadors i els col·laboradors, entre molts altres».