Presentació de la Rua de l’Artesania del Carnaval 2022 de Tarragona

La Rua de l’Artesania arriba amb novetats: les comparses tarragonines no estaran soles

Hi haurà comparses convidades que venen dels carnavals de Cartagena, Águilas i Vinaròs | La presentació de la Bóta, el Ninot i la Ninota dona el tret de sortida del Carnaval 2022

Tarragona ja ha donat el tret de sortida al Carnaval 2022. La plaça de la Font ha acollit la presentació de la Bóta, el Ninot i la Ninota de Carnaval. Un acte en què s'ha anunciat una novetat a la Rua de l'Artesania d'aquest dissabte.

Després d'un any d'absència, al Carnaval de Tarragona hi haurà comparses convidades d'altres ciutats que desfilaran amb les 23 tarragonines que hi participen enguany.

En concret, hi haurà representants del carnaval de Cartagena, declarat Festa d'Interès Turística Regional; de la ciutat d'Águilas, declarat Festa d'Interès Turístic Internacional; i de Vinaròs, d'Interès Autonòmic.

Tres casos de destacats carnavals reconeguts arreu de l'Estat espanyol i que enguany, a causa de la pandèmia, s'han ajornat fins a l'estiu.

La consellera de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ho ha explicat aquest matí i ha volgut destacar «la gran oportunitat que això suposa pel nostre Carnaval i per a la nostra ciutat, ja que ens permet conèixer nous carnavals i a la vegada generar sinergies i vincles entre diferents festes, com fem en altres moments festius de la nostra ciutat com les festes de Santa Tecla amb la Mostra de Folklore Viu». Solé ha conclòs «esperem que això sigui només la llavor d’una relació entre diferents carnavals amb el nostre». 

La Bóta, el Ninot i la Ninota ja són al carrer 

S'ha hagut d'esperar, però el Carnaval de Tarragona torna a ser al carrer. Després de l'aturada per la pandèmia, aquest dimarts s'ha donat el tret de sortida amb la presentació de la Bóta, el Ninot i la Ninota de Carnaval a la plaça de la Font.

Un acte que ha anat a càrrec de la consellera de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé; representants de l’Associació per a la Conservació de les Figures Festives, el Rei Carnestoltes, la Concubina, i el seu sèquit.  

La consellera de Cultura ha destacat que «amb aquesta tradició comença el compte enrere per la crema de la setmana vinent i, per tant, es dona el tret de sortida al Carnaval de Tarragona». 

Pere Estadella i Jordina Ros, de l’Associació per a la Conservació de les Figures Festives, han estat els encarregats de presentar els elements d’aquest any. Per una banda, la Bóta, representa les reivindicacions i la crítica i que, tal com ha explicat Estadella «enguany es tracta d’una escultura basada en la desinformació en temps de pandèmia,  una al·legoria als temps que estem vivint».  

Per la seva banda, Jordina Ros ha explicat que el Ninot i la Ninota d’aquest 2022, «s’han convertit en punks com a símbol de rebel·lió i de lluita contra l’esclavitud i la por que aquesta pandèmia ha creat». 

Arriben el Rei Carnestoltes i la Concubina

El Carnaval de Tarragona no s'atura i aquest dimecres hi haurà una de les esperades arribades. A les 18 hores, el Rei Carnestoltes i la Concubina faran la seva entrada a la ciutat. I amb ells també ho faran els seus sèquits.

La Colla la Bóta, Colours Fantasy i Disc 45 hauran de defensar els seus drets reials amb tot el seu ritme en un espectacle dinàmic, divertit i visual a la plaça Corsini, on les autoritats municipals els faran entrega de la vara de comandament.

S'engegaran a partir d’aquell moment els dies més importants del Carnaval de la ciutat d’aquest 2022, marcat pel retorn de la presencialitat.