Pla mitjà del gestor i programador de la Sala Trono, Joan Negrié, en primer terme acompanyat de ballarins que partiparan en el I Cicle de Dansa de la Sala Trono.

La Sala Trono de Tarragona impulsa un cicle de dansa amb propostes internacionals i locals

Les representacions es faran entre el 29 d'abril i el 2 de maig

La Sala Trono de Tarragona ha presentat aquest dimarts la primera edició d'un nou cicle de dansa, que se celebrarà entre el 29 d'abril i el 2 de maig. Hi participaran artistes internacionals, com el libanès Anthony Kmeid, i també locals. Seran cinc espectacles amb fins a vuit representacions que pretenen omplir  «un forat a la ciutat» en aquesta disciplina artística, tal com ha destacat el gestor i programador de la Sala Trono, Joan Negrié.

La sala també exerceix el paper de lloc de residència per a noves companyies  tarragonines, com Expans'Art, que estrenarà el seu treball 'Chrysalide', a càrrec de Marc Pinyol i Marie-Lou Renon. Les entrades  tenen un preu de 16 euros i hi ha un abonament de 40 euros per als cinc espectacles.

La Trono, com a altaveu del talent local i com a laboratori de noves creacions

El  I Cicle de Dansa de la Sala Trono s'iniciarà coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa, el proper 29 d'abril. Serà amb 'Los papeles', d'Anthony Kmeid, un artista mutidisciplinar libanès que viu des de fa vuit anys a Catalunya. «És una peça autobiogràfica que és un híbrid de teatre físic, dansa, audiovisuals i text que parla d'una relació que vaig tenir al Líban  amb un noi i de com amagàvem el nostre amor prohibit», ha comentat Kmeid. L'endemà serà el torn de l'espectacle de dansa i multimèdia 'Parallel ways', de les companyies barcelonines Fuse Company by Messcelany i Homeland Dance Company.

El cap de setmana el protagonitzaran els artistes locals. Dissabte, els alumnes del Ballet Amaia Dorronsoro interpretaran 'Emigrantes/latidos', dues peces creades durant el confinament, amb música composada per l'ocasió. Dorronsoro ha explicat que els joves d'entre dotze i setze anys de l'escola van haver d'assajar a casa a través de videoconferències i ha destacat el fet de poder tenir un escenari com el de la Sala Trono en el qual mostrar el seu talent. Una altra escola de dansa de la ciutat, la Sagardoy/Bravo Lanave, presentaran '37,5o', també el dissabte.

El cicle es tancarà amb 'Chrysalide'. Una de les impulsores, Marie-Lou Renon, ha apuntat que el projecte gira entorn a «la zona de confort, de com sortir-ne, apartar-ne les pors, arriscar-se i recolzar-se en els altres per viure en harmonia». El seu company, el tarragoní Marc Pinyol, ha concretat que l'espectacle mescla dansa i teatre. La peça és la primera creació de Pinyol a nivell professional  i l'artista ha agraït el paper de la Sala Trono com a lloc de residència per poder preparar l'espectacle. «La sala ha de ser un espai de creació i laboratori. L'hem de cedir a les companyies perquè puguin crear i créixer», ha reivindicat Negrié.