La Sala Trono de Tarragona estrena temporada i una nova producció pròpia

«Les variacions Bildelberg» és la nova aposta de la companyia, que també portarà a la ciutat una desena d'espectacles de l'escena contemporània més actual

La Sala Trono de Tarragona es prepara per encetar una nova temporada el mes de febrer. Comptarà amb  onze representacions, dues estrenes i la presència de fins a set tarragonins en l'escenari. Obrirà la llauna el dia 1 de febrer «Et vindré a tapar», una obra basada en els milers de casos d'homes desapareguts durant la Guerra Civil espanyola. També arribarà a la ciutat la gran triomfadora dels premis Butaca, «A.K.A», o l'estrena d'«Indigestión», protagonitzada per Julio Alonso i Paloma Arza. El curs el tancarà, però, la nova producció de la Trono: «Les variacions Bildelberg», dirigida per Joan Maria Segura i protagonitzada per Oriol Grau i Alexandra Palomo. 

«Encetem la nova temporada il·lusionats i amb ganes de seguir creixent. Els números han millorat amb respecte a l'anterior etapa de la Trono a la Part Alta», ha manifestat el gestor de la Sala Trono, Joan Negrié. Abans, la programació era trimestral, però des que s'ha instal·lat a la caixa escènica del Metropol, la Trono programa semestralment. «Això dona més oportunitats a la gent per decidir què vol veure, perquè l'oferta és major», ha afegit Negrié, satisfet per la rebuda del públic. Ara,  l'objectiu és enllaçar la programació d'hivern i primavera amb el Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT), que se celebrarà entre el 25 i el 29 de juny

Onze obres, dues estrenes i set tarragonins a la nova temporada de la Trono

La nova temporada de la Sala Trono comptarà amb onze obres, dues de les quals seran estrenes. A més, fins a set tarragonins trepitjaran l'escenari de la caixa escènica del Metropol perquè  «treballem molt perquè els artistes de la regió puguin ser a la seva ciutat», ha dit Negrié, que també va haver de marxar de Tarragona per poder créixer professionalment. 

Obrirà la temporada «Et vindré a tapar», de la companyia Espai en construcció, que portarà a la Trono la història de tres amigues que, en la postguerra, viatgen per trobar el marit d'una d'elles que ha desaparegut. El vuit de febrer pujarà a l'escenari  «Al sostre», una producció de la mateixa Sala Trono que començarà una gira per Catalunya.  «Volem que sigui un reclam pel públic juvenil», ha expressat Negrié sobre aquesta obra, que veuran alumnes del batxillerat artístic de la regió perquè «és una classe magistral d'Història de l'Art». 

La Sala Trono estrenarà l'obra «Les variacions Bildelberg» el mes de maig.
La Sala Trono estrenarà l'obra «Les variacions Bildelberg» el mes de maig. | Àngel Ullate

La gran triomfadora dels premis Butaca del 2018,  «A.K.A» (Also Know As), aterrarà a Tarragona el 16 de febrer, en una gran cita pels amants del teatre de petit format.  «Two ladies or not two ladies», de la tarragonina Noèlia Pérez, es representarà el següent cap de setmana, en el que serà una vetllada per gaudir del format musical. 

El mes de març arribaran  «Mort a les cunetes», de David Pintó, «He vist balenes», de la companyia mallorquina La Impaciència, «Llueven vacas», dirigida per Carlos Be i «No m'oblideu mai», dirigida per Llàtzer García. 

El mes de maig s'estrenarà la nova producció de la Sala Trono

Abril i maig seran els mesos més assenyalats per la companyia Trono Armanyà. Dues de les tres obres que arribaran a la caixa escènica del Metropol seran estrenes, i una de les estrenes serà de la mateixa Sala.  El primer espectacle del mes d'abril serà «Alpenstock», una comèdia centrada en la crítica de la societat occidental del benestar creada a través de la farsa i la sàtira i que «per fi hem aconseguit portar amb totes les de la llei, perquè compten amb una gran infraestructura que no cabia a l'altra sala». 

«Indigestión», protagonitzada per Julio Alonso i Paloma Arza, serà un dels plats forts d'aquesta temporada i la primera estrena que es podrà veure. Arribarà a l'escenari de la Trono el 12 d'abril i s'hi estarà tres dies. La trama se centra en una parella que, mentre esmorza, llegeix el diari i hi troba una fotografia polèmica. Les reaccions d'ambdós mostraran l'escala de valors de cadascú i faran reflexionar el públic. 

La temporada d'hivern-primavera de la Sala Trono acabarà el mes de maig amb «Les variacions Bildelberg», la gran estrena de la companyia tarragonina. Protagonitzada per Oriol Grau i Alexandra Palomo, aquesta  versió de la ja estrenada «Bildelberg Club Cabaret»  —amb molt d'èxit— explicarà de manera irreverent l'actualitat política dels últims mesos. La primera representació serà el 10 de maig, divendres, i els espectadors la podran gaudir durant tres caps de setmana.