Cribratge a Tarragona

Salut farà un cribratge massiu a Bonavista en trobar una «tendència a l'alça» del virus a les aigües residuals

Prop de 8.000 veïns estan cridats a fer-se la prova al centre cívic entre aquest dijous i dissabte

Cribratge massiu a Bonavista per 'caçar' casos asimptomàtics de coronavirus  entre aquest dijous, 08 d'abril, i dissabte 10. Així ho han anunciat fonts del Departament de Salut  aquesta mateixa tarda, després de detectar una «tendència a l'alça» en la presència del virus a les aigües residuals del barri. Sovint, aquestes aigües serveixen com a patró per anticipar  rebrots puntuals del virus amb uns dies de marge.

La concentració del virus  a Bonavista, en aquestes dades de les aigües residuals, va començar a augmentar  en la setmana del 22 al 29 de marg, i ha estat en aquests primers dies d'abril quan ha fet un salt significatiu fins a fregar les  800.000 còpies del virus per litre, registrades aquest dimarts, una xifra molt elevada. Salut vol avançar-se i ha organitzat un  cribratge massiu per frenar l'expansió dels casos al centre cívic del barri, al carrer Onze, número 13.

La població  cridada a les proves són els 7.700 veïns del barri de més de 16 anys, i els horaris del cribratge seran dijous 8 d'abril de 15.00 a 19.00 hores, i divendres i dissabte de les 09.00 a les 13.00 hores. En cas que la resposta ciutadana sigui molt elevada en el darrer dia, no hi hauria cap problema en ampliar l'horari per tal de realitzar proves a com més veïns  millor. Aquest mateix sistema de control a les aigües residuals, ara fa quinze dies, no detectava avisos concloents d'una  quarta onada del virus a la ciutat.