Residència les Alzines.

Salut intervé la residència Les Alzines de Tarragona, on s'han disparat els positius per Covid-19

El personal actual que treballa al centre quedarà sota la direcció de la nova gestora de l'equipament

El Departament de Salut ha intervingut aquest diumenge la residènciaLes Alzines de Tarragona. La Fundació Vallparadís assumirà de forma provisional la direcció i la gestió del centre residencial aportant les dotacions de persones que «siguin necessàries». Pel que fa al personal actual, també quedarà «sota la seva direcció».

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Des de principis de gener al centre hi ha hagut 27 residents positius per coronavirus, 3 persones que han mort i una persona derivada a centre hospitalari o sociosanitari. El passat dijous, la Direcció General de l'Autonomia Personal i la Discapacitat va signar la resolució per la qual es declara la intervenció de l'equipament per fer front a la contingència produïda a causa dels casos de Covid-19 que afecten al centre.

El 4 de gener es van detectar 8 usuaris i un treballadorpositius concentrats a la segona i sisena planta del centre. El cribratge realitzat el dia següent va permetre detectar 19 usuaris positius i 3 treballadors. Aquest mateix dia, l'equip d'Intervenció Ràpida i la Inspecció de Salut Pública varen visitar el centre. La mateixa setmana, es va realitzar un segon cribratge en el qual es van detectar 5 residents positius nous i 2 treballadors més, que també estaven contagiats.