Imatge del solar on s'ubicarà l'espai ludicoesportiu del barri de Sant Salvador

Sant Salvador comptarà amb un espai ludicoesportiu amb pista esportiva i zona de gossos

L'Ajuntament de Tarragona ha licitat aquesta setmana el projecte de construcció d'aquest nou equipament

El barri de Sant Salvador comptarà amb un nou espai ludicoesportiu. L’Ajuntament de Tarragona ha tret a licitació el projecte aquesta setmana, amb un pressupost de 471.901,62 euros, IVA inclòs, i un termini d’execució màxim de cinc mesos. Les empreses interessades poden presentar ofertes a través d'e-tràmits de l'Ajuntament fins al pròxim 29 de desembre.

Segons ha explicat el consistori tarragoní en un comunicat, el projecte pretén la regeneració d’un espai al centre del barri, que es transformarà en un espai de convivència ludicoesportiva per a totes les edats i pal·liar així «el dèficit d’instal·lacions exteriors per al desenvolupament d’activitats a l’aire lliure per a persones de diferents edats que presenta el barri de Sant Salvador».

La consellera d’Esports i Relacions amb les Entitats, María José López, ha valorat molt positivament la licitació, ja que «recull en part les propostes que havia fet l’Associació de Veïns de Sant Salvador, tal com s’explica al document de licitació».

En aquest sentit, López ha afegit que «és un pas endavant per dignificar l’espai públic i convertir-lo en un espai de salut i benestar per a la ciutadania i vull agrair el treball conjunt de l’àrea del Territori i del Patronat Municipal d’Esports per fer-ho realitat».

Una pista multiesportiva, zona de jocs infantils i espai per a gossos

El projecte preveu la construcció d’una pista multiesportiva —futbol sala, bàsquet, handbol—, una pista d'skatepark, una pista de ball amb 'tiktokòdrom', una zona amb jocs infantils, una zona d’activitats físiques destinada principalment a gent gran i una zona de cal·listènia. Així mateix, hi haurà una zona delimitada perquè els gossos puguin jugar i córrer, alhora que també s’instal·larà mobiliari urbà, enllumenat públic i arbrat al recinte.

La geometria del solar on s'ubicarà l'equipament ha obligat a una solució constructiva amb tres plataformes. En el primer esglaó, a tocar de l'avinguda Sant Salvador, acollirà el parc infantil, el circuit saludable per a gent gran, taules d’escacs i la zona de cal·listènia. L'esglaó central inclourà la pista poliesportiva de futbol sala, handbol i bàsquet, dues taules de ping pong i el 'tiktokòdrom'.

Finalment, al tercer esglaó es proposa la construcció de l'skatepark i l’espai per a gossos. Així mateix, a la part del bosc es preveu una desbrossada general de l'espai i la instal·lació de taules de pícnic.