Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mitjà d'una cambrera netejant la barra del bar Ca la Meri de Tarragona, just abans del tancament

Satisfacció continguda entre els restauradors de Tarragona en el primer dia d'allargament de l'horari

Els clients troben bé tenir una hora més per poder esmorzar, fins a les 10.30 hores

Satisfacció continguda entre els restauradors  de Tarragona en el primer dia d'allargament de l'horari d'obertura, que els permet treballar una hora més tant als servei d'esmorzar com de dinar. Els propietaris han assenyalat que a primera hora han tingut un volum de clients  similar al dels darrers dies, però han constatat que els clients han arribat més esglaonadament.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

Tot i això, segueixen reclamant  poder obrir de manera continuada des del matí fins al vespre. Entre els consumidors força satisfacció, especialment en aquells que per qüestions laborals no es podien ajustar a l'horari anterior, amb el tancament  a dos quarts de deu.

«El nou horari és més lògic que el que hi havia abans»

Carles Badia, propietari del bar La Pepita de Tarragona, ha afirmat que poder treballar un parell d'hores més cada dia «ajuda» i troba que el nou horari  «és més lògic que el que hi havia abans». Badia ha comentat que fins la setmana passada hi havia més concentració  de persones entres les nou i quarts de deu, però que avui els clients han arribat més repartits. Això ha fet que els consumidors  hagin pogut estar al bar «amb més seguretat», i els cambrers fer la feina «amb més comoditat».

Amb tot, des de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona (AEHT) han considerat que el nou horari són «molles de pa». «És una petita passa endavant, però això i res és pràcticament el mateix», ha assenyalat el president de l'AEHT, Francesc Pintado. L'AEHT ha demanat poder obrir ininterrompudament des del matí fins al vespre. Una opció secundada per Badia. «Després de tant temps perdent la possibilitat d'omplir ens mereixem poder treballar amb més llibertat», ha indicat.

Sensacions positives entre els clients i noves crítiques de l'AEHT

De moment, s'hauran de conformar amb aquesta millora, que notaran especialment a l'hora de dinar, ja que amb la clausura a dos quarts de quatre podran fer un segon torn. «És una alegria  i et permet planificar-te millor», ha afirmat el restaurador. Entre els clients les sensacions també han estat positives. Especialment entre aquells que fins ara no podien aprofitar l'estona de descans de la feina per anar a esmorzar  a un bar.

Un exemple és Núria Vaqués, que ha trobat «fantàstic» poder tornar a l'establiment. «Fins ara havíem de menjar un entrepà  en un banc de la Rambla», ha recordat. En el seu cas, comença a treballar a quarts de vuit i té «la necessitat  de fer una parada» abans de plegar. Tot i celebrar l'allargament, ha afegit: «Continuo pensant que hagués pogut ser molt més». També hi ha clients  als quals el nou horari no els suposa cap canvi, però reconeixen que «per als negocis  és molt important». És el cas d'Eduard Salt, que es podia ajustar al fet d'esmorzar més aviat.