Imatge del concert del Pot Petit a l'Auditori del Camp de Mart, el dia de Santa Tecla

Satisfacció a Tarragona per l'estrena de la seva primera gran producció d'òpera

L'adaptació de l'obra de Verdi aplega més d'un centenar d'artistes amb veus destacades com el baríton Àngel Òdena

Tarragona ha estrenat aquest divendres Rigoletto, la primera gran producció d'òpera feta íntegrament a la ciutat. L'adaptació de l'obra de Verdi ha reunit més d'un centenar d'artistes, entre solistes, figurants i músics a l'escenari del Teatre Auditori del Camp de Mart. Entre ells, les veus del baríton tarragoní Àngel Òdena o la soprano Sábina Puértolas.

L'Ajuntament ha impulsat el muntatge pel qual s'ha creat expressament un cor, una orquestra i un cos de figurants. "Portar aquesta gran obra aquí ha estat un repte important", ha afirmat a l'ACN el codirector, Llorenç Corbella. L'espectacle, que gairebé ha exhaurit les entrades, ha donat el tret de sortida al Festival d'Estiu de Tarragona.

La primera gran producció operística a Tarragona

Davant de més d'un miler de persones, el 70% de l'aforament, s'ha estrenat el Rigoletto 'tarragoní'. Es tracta de la primera gran d'òpera produïda a Tarragona amb la majoria dels artistes i tècnics procedents del territori. L'òpera tarragonina ha ofert una versió contemporània del clàssic de Verdi amb l'amor, l'odi, la passió, l'engany, la venjança i l'abús de poder escenificats per l'equip de més de 130 artistes.

En concret, hi han participat onze solistes, com el baríton tarragoní Àngel Òdena, la soprano Sábina Puértolas o els tenors Antonio Gandía i Roger Padulles. També les tarragonines Carolina Fajardo i Mireia Tarragó, les quals són veus destacades del gènere operístic.

Dirigits pel prestigiós Oliver Díaz, una cinquantena de músics i 24 cantaires han interpretat la música de Verdi en els tres actes de la funció. De fet, s'ha creat expressament el Cor de l'Òpera de Tarragona, l'Orquestra de l'Òpera de Tarragona i el Cos de Ball de l'Òpera de Tarragona. La producció també ha comptat amb una vintena de figurants i gairebé una trenta de professionals tècnics i artístics.

El tarragoní Àngel Òdena, amb una llarga i reputada trajectòria com a solista, ha interpretat el protagonista: Rigoletto. Tot i els nervis propis d'una estrena, el baríton s'ha mostrat il·lusionat per estrenar una òpera a "casa". "Les sensacions són molt bones, l'espai és únic i incomparable respecte a molts llocs d'Europa", ha dit.

"Hem treballat dur des de fa uns mesos perquè pugui funcionar, espero que allò que ara és extraordinari es converteixi en ordinari", ha reblat.