Xavier Puig, conseller de Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Tarragona, en una roda de premsa

El segon recorregut participatiu del POUM de Tarragona fa parada a la Budellera

Com ja es va fer a la zona del riu Francolí, l’itinerari vol conèixer les propostes de la ciutadania, en aquest cas sobre l’anella verda, els espais costaners i els camins naturals

Aquest dissabte 28 de gener tindrà lloc un nou recorregut participatiu, aquest cop a la zona de la Budellera, en el marc del procés participatiu del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Tarragona. L'itinerari, segons ha explicat l'Ajuntament de Tarragona, arrencarà a les 10.30 hores a l'aparcament de la ITV (Camí de la Budellera) i finalitzarà a les 1.30 hores.

Segons el consistori, «l’objectiu de l'itinerari és escoltar les propostes de la ciutadania en referència als camins naturals dels espais oberts de la zona de Llevant, al voltant dels terrenys de la Budellera, per pensar en la possibilitat d'ampliar-lo com a anella verda, crear eixos vitals que permetin connectar aquesta zona amb el centre i altres zones de la ciutat, millorar els serveis de les urbanitzacions i recuperar els espais agrícoles».

En aquest sentit, també es passejarà pels espais de costa, per veure com es poden recuperar i millorar alguns espais abandonats i la protecció d'aquestes zones. Les persones interessades a participar en aquest recorregut per la Budellera poden inscriure’s al portal de participació municipal.

Segon recorregut participatiu del POUM

La d'aquest dissabte és la segona cita d’una sèrie d’itineraris en els quals s’introdueixen diversos temes vinculats al POUM i en relació directa amb el territori que es visita per descobrir-lo a la ciutadania i convidar-la a tenir una mirada diferent sobre els espais recorreguts. La primera es va realitzar el passat 14 de gener a la zona del riu Francolí.

En paral·lel a aquests recorreguts, continua el procés participatiu amb els tallers presencials a cada barri i amb el procés telemàtic, on la ciutadania pot presentar propostes i respondre un qüestionari que ajudi a elaborar el nou POUM de Tarragona, un instrument que ha de marcar el disseny de la ciutat on viurà la pròxima generació.

En aquest sentit, el POUM permet establir de quina manera creixerà i es transformarà la ciutat, però també determina quins espais i elements patrimonials s’han de protegir, quins eixos de mobilitat sostenible s’han de potenciar o en quins llocs cal augmentar les zones verdes i els equipaments, entre d’altres.