Els Mossos d'Esquadra en un opeartiu a Tarragona

Segon terrorista detingut a TGN en una setmana: volia atemptar abans d'anar a Síria

Tenia intencions d'actuar a Catalunya

Segon cop dels Mossos d'Esquadra en detenir, en menys d'una setmana, un altre terrorista a la província de Tarragona.

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Móra d'Ebre, capital de la comarca de Ribera d'Ebre, un home amb intenció de viatjar a Síria per unir-se a una organització gihadista.

Segons ha informat el cos de policia, l'arrestat es tracta d'un home de 32 anys, el qual hauria participat en un delicte d'auto radicalització gihadista. El detingut es trobava en avançat procés de radicalització i havia manifestat la seva intenció de realitzar una acció violenta abans de marxar del país.

Volia actuar a Catalunya

La investigació va començar l'agost del 2021, quan els agents van tenir coneixement del greu canvi d'actitud de la persona detinguda. Agressivitat, manifestacions a favor del moviment gihadista eren algunes de les actituds que van fer saltar les alarmes.

I no només això, sinó que l'home havia manifestat obertament la seva intenció d'anar a Síria a lluitar i donar suport a aquestes organitzacions i, a més, tenia la intenció de cometre una acció violenta a Catalunya abans de marxar.

La investigació ha estat coordinada per la Fiscalia de l’Audiència Nacional i tutelada pel Jutjat Central d’Instrucció número 3 i el Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Gandesa ha ordenat el seu ingrés al Centre d’Internament d’Estrangers.

El primer detingut a Vespella de Gaià

Agents dels Mossos i la policia espanyola van detenir un home a la Vespella de Gaià, al Tarragonès, com a presumpte autor d'un delicte d'adoctrinament gihadista de terceres persones a favor de l'organització terrorista DAESH.

Segons el relat policial, l'home estava «altament radicalitzat» i s'havia adherit «plenament» als postulats ideològics d'aquest grup. Així, a banda de difondre material «radical» i «violent», hauria animat a tercers a cometre «decapitacions».

En la detenció, coordinada per la Fiscalia de l'Audiència Nacional i dirigida pel Jutjat Central d'Instrucció número 3, van participar efectius de les divisions d'informació dels dos cossos policials. Després de passar a disposició judicial a Madrid, l'home va ingressar a la presó.

La detenció, practicada aquest dilluns passat a la matinada, culminava una investigació iniciada el gener de 2022, quan els experts en la lluita contra el terrorisme van detectar un home que s'alineava amb els postulats del DAESH que difonia material radical i violent de caire gihadista.

Durant la investigació els agents van verificar que el detingut havia interioritzat els seus missatges i estava duent a terme un «intens procés de difusió massiva de continguts i missatges gihadistes a terceres persones», a qui animava a cometre accions violentes, com ara decapitacions.