El seguici de Santa Tecla

El Seguici farà unes passades de lluïment a la plaça de la Font per Santa Tecla

Es faran tandes de lluïment els dies 22 i 23 de setembre | S'haurà de fer reserva prèvia per assistir-hi

Santa Tecla 2021 ha fet un gran anunci: el Seguici  sortirà al carrer i ho farà fent unes passades de lluïment a la plaça de la Font. Aquest ha estat l'acord entre l'Ajuntament i els responsables de les entitats reunits en assemblea, sempre que la situació sanitària ho permeti arribat el moment. A més, per poder gaudir de l'activitat festiva, s'haurà de fer una reserva prèvia i s'informarà més endavant d'aquest procediment.

Des de la conselleria de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona s’ha treballat durant els últims mesos en aquesta proposta que avui ha consensuat amb les entitats que conformen el Seguici. L’alcalde i conseller de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, ha agraït a les entitats la seva col·laboració  i s’ha mostrat satisfet amb la decisió presa conjuntament: «Tot el treball, l’esforç i sobretot l’experiència d’aquest últim any ens ha permès buscar la fórmula adaptada a les circumstàncies per fer possible veure el Seguici per Santa Tecla». 

Ricomà ha recordat activitats recents com el Magatzem Reial o altres programacions culturals, que han donat l'experiència necessària per elaborar la proposta que s'ha aprovat aquest dimarts. Aquesta contempla un seguit de tandes de lluïment del Seguici a la plaça de la Font els dies 22 i 23 de setembre. S'ha fet seguint el que estableix el Procicat sobre activitats de cultura popular i tradicional i les passades es duran a terme en un espai perimetrat i estàtic on el públic  pugui estar assegut, amb assignació prèvia de seients i registre previ per tal de mantenir un aforament controlat, de màxim 1.000 espectadors, i respectar les mesures sanitàries.

Es preveu la participació del Seguici en la seva totalitat i es concretarà amb cada grup com serà la seva participació  vetllant per la idiosincràsia de cada element. Les actuacions es faran totes dalt d’un escenari i, per la seva part, els participants hauran de complir en les actuacions i els assajos les limitacions establertes en el corresponent pla sectorial aprovat pel Comitè de direcció del Pla d’actuació del Procicat..