Imatge de la façana de l'Hospital Santa Tecla de Tarragona

La sentència que podria canviar el futur dels treballadors de l'Hospital de Santa Tecla

El TSJC ha dictaminat a favor d'un recurs presentat pel sindicat SATSE sobre el que cobren els empleats que estan de baixa

Una sentència de la sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) millorarà les condicions laborals dels treballadors de l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona. En aquest sentit, segons ha anunciat el sindicat d'infermeria SATSE Catalunya, el TSJC ha estimat el recurs presentat que afecta els empleats que estiguin de baixa.

Així, el tribunal ha estimat que en el còmput del complement per Incapacitat Temporal (IT) s'ha d'incloure també els imports corresponents a les retribucions per la jornada complementària d'atenció continuada i els plusos de dissabtes, diumenges i festius que, per ser obligatoris o habituals, havien de ser considerats com a retribució «fixa i periòdica».

SATSE Catalunya ha explicat també que la sentència no és ferma i que l'empresa hi pot presentar recurs. Tot i això, ha celebrat la decisió del TSJC, ja que els efectes es podran aplicar a altres empreses. En aquest sentit, han afegit que «serà determinant en tots els conflictes col·lectius i demandes individual» d'aquestes característiques que hi hagi en altres centres de treball.

Els ingressos es correspondran amb el 100% del que haurien cobrat sense estar de baixa

El sindicat d'infermeria ha explicat que els treballadors de la Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla que tenen programades les guàrdies i els dies que han de treballar en dissabte, diumenge o festius, veuran inclosos aquests imports en el càlcul del complement de millora de la prestació de la Seguretat Social.

Això, segons han assenyalat, suposarà que en cas d'estar de baixa els seus ingressos es correspondran amb el 100% del que haurien cobrat si no ho estiguessin.