Pla obert de diverses persones grans al passeig de les Palmeres, a Tarragona

Els Serveis Socials de TGN engeguen un nou programa d'atenció per als veïns i veïnes de més de 80 anys

El dilluns 31 de maig començarà a la Part Baixa, i es vol estendre a més barris | El gran repte, avançar-se a situacions de risc o soledat

Els Serveis Socials de l'Ajuntament de Tarragona, de la mà de la Creu Roja com sempre, començaran el pròxim dilluns 31 de maig una sèrie d'enquestes presencials porta a porta amb tots els veïns i veïnes de més de 80 anys  de la Part Baixa de la ciutat. L'objectiu central dels contactes és fer diagnòstics  específics de les possibles necessitats que manifestin, a més d'identificar persones en risc o bé d'aïllament o bé d'exclusió social, uns casos en què s'activarien immediatament els protocols d'emergència social previstos.

La iniciativa comença a la Part Baixa perquè és una de les zones amb més població envellida  de la ciutat, si bé l'objectiu dels Serveis Socials és estendre-ho a altres zones i barris de Tarragona. Les atencions a població  vulnerable s'han disparat des de l'esclat de la pandèmia, i l'actuació de l'Ajuntament vol posar èmfasi en la cura  i el contacte amb la gent més gran i, per tant, més vulnerable en un context de moltes dificultats i on la soledat  no és un aspecte menor. En molts casos, de fet, esdevé la problemàtica central.