Presentació 12 Setmana del Còmic TGN

Arriba la 12a Setmana del Còmic de Tarragona, amb el dibuixant Juan Manuel Muñoz com a convidat destacat

La mà dreta de Francisco Ibáñez, autor de 'Mortadelo y Filemón, farà una conferència sobre l'editorial Bruguera | Les activitats tindran lloc entre el 18 i el 24 de novembre

La Setmana del Còmic de Tarragona celebra la seva 12a edició del 18 al 24 de novembre. L’Antiga Audiència serà, un any més, l’espai central d’aquesta cita cultural, organitzada per Delirópolis amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona. Enguany, el convidat estrella serà el dibuixant Juan Manuel Muñoz, mà dreta de Francisco Ibáñez, autor de 'Mortadelo y Filemón', que el dissabte 23 de novembre pronunciarà la conferència 'Con B de Bruguera'.

 

 

La presentació d'aquesta ja tradicional cita cultural ha tingut lloc aquest dimarts a la tarda a l'Ajuntament de Tarragona, en un acte que ha comptat amb la participació de l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, acompanyat dels representants de Delirópolis, Jep Soto i Enrique Alonso.

 

El cartell d’enguany és obra del veterà Esteban Maroto, vinculat al grup La Floresta, autor de ‘Wolff’ i que durant la seva trajectòria ha treballat als Estats Units amb DC Comics. Precisament, la Setmana del Còmic inclou en la seva programació una exposició d’originals de la seva obra, que podrà veure's a l'Espai Turisme entre el 14 de novembre i l'1 de desembre. La segona exposició de la cita és 'Cuando los cómics se llamaban Tebeos', amb originals de Jep Soto i Enrique Alonso, que es podrà visitar a la Sala Espai Nautilus, del 18 al 30 de novembre.

 

Conferències a l'Antiga Audiència

A banda de les tres cites ressenyades, entre les propostes d’aquesta nova edició, altres activitats destacades del programa són les conferències 'Coleccionando originales', a càrrec de Jep Soto i Enrique Alonso, el dimarts 19 de novembre; 'Japón: ¿es sólo manga?, a càrrec del llibreter Pablo García, dimecres 20 de novembre; i 'Bellesa i horror: l'art d'Emily Carroll', a càrrec d'Emili Samper, divendres 22 de novembre. Totes les xerrades se celebraran a l'Antiga Audiència, a partir de les set de la tarda.

 

Emili Samper
Emili Samper, de Delirópolis, durant una de les activitats de l'11a Setmana del Còmic de Tarragona. | Jep Soto

 

La Setmana del Còmic de Tarragona comptarà també amb la participació del Club Diógenes, que organitzarà dues partides de rol basades en còmics. Dimarts, a les nou de la nit, 'Atomic Robo', de Mike Olson, mentre que divendres, a la mateixa hora, serà el torn d''Orn', de Jordi Martín i Quim Bou. Ambdues activitats tindran lloc al local de l'AEiG Alverna.

 

Així mateix, també cal destacar dins de la programació les projeccions de diverses pel·lícules d'Spider-Man, que van començar el passat dimecres a l'Stone Rock & Roll Bar, i les projeccions de films basat en còmics com Birdman, Glass o Superman 2, entre altres, que tindran lloc a l'Antiga Audiència.