Quim Torra atenent la premsa després de l'incendi químic de Tarragona

El govern assegura que no han sonat les sirenes «perquè l'aire no era tòxic»

El cap de l'executiu català ha fet una crida «a la calma» | El conseller d'Interior ha confirmat que la segona explosió «ha sigut en una estació transformadora»

El president del govern català, acompanyat per les primeres espases de l'executiu català, ha valorat, al cap de poques hores, la situació que s'ha produït arran de l'explosió al polígon químic de Tarragona. Quim Torra ha desvelat un dels principals interrogants d'aquest vespre tràgic a Tarragona: per què no han sonat les sirenes d'alarma química?

Segons el cap del govern català, «anàvem a fer sonar les sirenes però hem comprovat que el núvol no era tòxic i hem decidit no activar-les».  Així mateix, Quim Torra ha aprofitat l'avinentesa per traslladar a la ciutadania un «missatge de calma, de normalitat i tranquil·litat».

El número 2 del govern, el vicepresident republicà Pere Aragonès, ha apuntat que «estem actuant per minimitzar l'afectació i treballem sobre el terreny». El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha confirmat que «la segona explosió ha sigut en una estació transformadora de la mateixa empresa, res inflamable, Estaria relaciona amb la primera explosió».

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha explicat que «entenc perfectament la preocupació de la gent per l'explosió» i s'ha mostrat «molt dolgut» per la persona morta i «molt preocupat» per la persona desapareguda. Així mateix, també ha comentat que «el confinament ha sigut preventiu» i  ha acabat la seva intervenció davant els mitjans assegurant que «la gent de Tarragona avui pot anar a dormir tranquil·la» i reconeixent que «la indústria petroquímica té els seus riscos».

Un mort i un ferit crític

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que «ara per ara hi ha una persona ferida en estat crític i una en estat molt greu que ha sigut traslladada a la Vall d'Hebron. També hi ha cinc persones ferides lleus». Pel que fa a la persona morta a Torreforta, Bombers ha apuntat que «cal ser prudents, perquè encara estem investigant, però sembla que la causa hauria sigut l'impacte d'un projectil que ha sortit disparat».

Els Bombers també han avançat que «tenim tres objectius: atendre a les víctimes i continuar amb la recerca del desaparegut; delimitar l'afectació del risc exterior i garantir l'extinció del tanc». «La situació de l'incendi és estable però no controlada. Treballarem tota la nit perquè el dipòsit podria cremar durant hores» ha reblat el representant del cos de Bombers.