Els socialistes de Tarragona dubten del seu alcaldable per Vila-seca

L'actual portaveu del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Vila-seca, Ander Basterretxea, haurà de ser ratificat com alcaldable el pròxim 14 de desembre

Mala maror als socialistes de Vila-seca. Mentre que la junta local del PSC a Vila-seca va triar la setmana passada al seu actual portaveu municipal, Ander Basterretxea, com a candidat a l'alcaldia del municipi per part dels socialistes de cara a les eleccions del pròxim mes de maig, la federació dels socialistes del camp de Tarragona no ho tindria tant clar. 

Des de la seu dels socialistes al carrer Ramón i Cajal de Tarragona apunten que «l'Ander està qüestionat des de fa temps» i posen l'accent en la figura del nou primer secretari de la junta de Vila-seca, Jonathan Garcia, «un noi jove i amb empenta però de qui no sabem si vol fer el pas i ser candidat».

Basterretxea, consultat per TarragonaDigital, ha declarat que «és la primera notícia que tinc al respecte.  El pròxim 14 de desembre, en principi, està convocada una assemblea extraordinària local per ratificar la meva candidatura. Si no hi ha cap altre candidat doncs seré nomenat per unanimitat però si la federació en presenta un, o algú compta amb el suport del 10% dels nostres militants, doncs s'haurà de votar».

El PSC de Vila-seca, de quatre a dos regidors

El Partit Socialista de Catalunya va canviar de cap de cartell a les municipals de Vila-seca l'any 2015. Els tres anteriors mandats, (2003,2007 i 2011), Alberto Miñambres havia sigut l'alcaldable socialista que s'havia presentat per competir amb Josep Poblet, l'actual batlle de Vila-seca.

L'any 2015, Ander Basterretxea va fer un dels pitjors resultats històrics dels socialistes a Vila-seca, quedant-se amb dos regidors i 861 vots, menys de la meitat dels votants que van confiar amb els socialistes 8 anys abans. Durant aquest mandat municipal, Basterretxea ha volgut posicionar-se durant els plenaris amb iniciatives de caràcter social, enfocades a famílies i jovent.