Pla obert d'una persona en cadira de rodes accedint al Sociosanitari Francolí de Tarragona

Preocupació al Sociosanitari Francolí per l'elevat nombre de treballadors contagiats

Han donat positiu 55 professionals sanitaris i han mort 30 pacients

L'Hospital Sociosanitari Francolí de Tarragona també està patint la crisi del coronavirus, com molts centres sanitaris de la demarcació, amb pacients i sanitaris que han donat positiu en Covid-19. Des de l'inici de la pandèmia, al centre hospitalari s'han registrat 55 professionals sanitaris i 79 pacients que han donat positiu. Pel que fa a les defuncions, són 30 els pacients que han perdut la vida a causa del coronavirus, segons apunta el 'Diari de Tarragona'.

Pel que fa als sanitaris, dels 55 que han donat positiu, 19 ja s'han curat i han pogut tornar a treballar. Al centre hi treballen un total de 250 persones, 200 de les quals tenen contacte directe amb els pacients. A banda dels 55 positius, altres treballadors han hagut de demanar igualment la baixa per estrès o ansietat. D'aquesta manera, l'empresa gestora del Sociosanitari, GiPPS, va haver de contractar més personal, però no s'han arribat a cobrir totes les places provocades per les baixes.

Els pacients asseguren que es van activar els protocols massa tard

Els treballadors mostren la seva preocupació per l'elevat nombre de casos positius que s'han donat entre ells. Comenten que no es van prendre les mesures de prevenció des del primer moment, que el personal no portava la protecció necessària i que, a més, es canviaven de roba tots en una mateixa habitació, petita i sense ventilació.

El primer positiu per coronavirus es va detectar a mitjans del mes de març, i alguns treballadors asseguren que van trigar massa a aplicar els protocols de prevenció, i que quan ho van fer, ja era massa tard, ja que hi havia persones positives que eren asimptomàtiques i que van estar amb contacte amb altres treballadors i els pacients.

A dia d'avui, el centre sociosanitari ha vist reduïda la seva capacitat a més de la meitat, ja que bona part dels pacients que van donar negatiu van ser traslladats a altres centres hospitalaris. Actualment hi ha 18 pacients positius a la primera planta i 21 a la segona.