Imatge d'un cafè amb llet amb gel en una taula d'una cafeteria

La sorpresa d'una turista en una cafeteria de TGN: li cobren un suplement pel gel

Va demanar un cafè amb llet i gel en un establiment de la plaça de la Font de la capital tarragonina

Prendre un cafè amb gel és una de les maneres que tenen molts ciutadans d'intentar combatre l'onada de calor que ens afecta durant aquests mesos d'estiu. Però aquest habitual refrigeri cada vegada és més car i a causa de l'increment de preus i de l'escassedat de gel que es viu a casa nostra. En aquest sentit, alguns bars i cafeteries han començat a cobrar pel gel que acompanya el cafè.

És el cas amb què s'ha trobat Marina, una jove periodista que ha estat de vacances a Tarragona durant aquest mes d'agost. En aquest sentit, es va sorprendre perquè a la cafeteria d'un hotel de la plaça de la Font van cobrar-li un suplement d'1 euro pels glaçons —0,50 cèntims per cadascun— amb què va acompanyar el cafè amb llet amb torrades que havia demanat.

Davant la seva sorpresa, va decidir compartir el tiquet a través d'una publicació a la xarxa social Twitter, on s'ha convertit en viral. En aquest sentit, han estat centenars els comentaris que ha rebut la piulada. En una altra cafeteria de Tarragona, la jove també es va trobar amb què el cafè amb llet i gel també era més car que el cafè amb llet.

Sembla ser, però, que Tarragona no és l'únic lloc on s'ha trobat amb aquesta situació, ja que la periodista també ha passat uns dies a la Comunitat Valenciana i també li han cobrat un suplement pel gel en algun establiment, en aquest cas 0,15 euros per cada cafè amb llet, segons ha publicat a través de les xarxes socials.

L'OCU es pronuncia: «Hi ha llibertat de preus»

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) s'ha pronunciat sobre el fet que alguns establiments hagin començat a cobrar pel gel en alguns productes. En aquest sentit, el portaveu de l'entitat, Enrique García, ha explicat que «cobrar el gel en determinats productes és excessiu, perquè és com si et cobressin la vaixella».

En aquest sentit, però, García ha assenyalat que «no es pot separar aquesta qüestió del servei, però tot i això hi ha llibertat de preus i cada establiment pot cobrar el que consideri oportú». Tot i això, matisa que encara que es pugui fixar el preu que considerin oportú «no hauria de ser amb un preu separat», ha dit el portaveu de l'OCU.