Imatge de diversos patinets de la companyia Spin en un carrer de Tarragona

Dues de les quatre empreses de patinets de lloguer deixen d'operar a Tarragona

Lime i Spin han anunciat la seva decisió aquesta setmana, mentre que Bird i Reby han de renovar la seva llicència a finals d'aquest mes

Cop de teatre al sector dels patinets elèctrics de lloguer a la ciutat de Tarragona. Dues de les quatre empreses que operen actualment a la capital tarragonina deixaran de fer-ho en breu. Concretament les companyies Lime i Spin retiraran els seus vehicles de mobilitat persona (VMP) dels carrers de Tarragona, tot i que ho faran per diferents motius.

Lime, que va ser la darrera en arribar, ha justificat la seva decisió per l'entrada en vigor de l'obligatorietat de portar casc quan se circula amb VMP. Per la seva banda, Spin ha anunciat aquest dimarts la suspensió de les seves activitats en la gran majoria de països en què opera, centrant la seva activitat als Estats Units, el Canadà i el Regne Unit.

Lime assegura que la nova normativa «desincentiva l'ús dels VMP»

Lime va començar a operar a Tarragona el passat mes de setembre i pocs mesos després ha decidit tancar la seva operativa a la ciutat. En aquest sentit, segons ha explicat el 'Diari Més', la companyia madrilenya ha assegurat que deixa la capital tarragonina per la nova normativa que obligarà a tots aquells que circulin en patinet elèctric a fer servir el casc.

L'empresa considera que la nova ordenança «desincentiva l'ús del vehicle de mobilitat personal en detriment d'altres com la bicicleta». Així mateix, Lime ha esgrimit també que hi ha «poc ús per part de la ciutadania de Tarragona de les diverses opcions de lloguer de patinets compartits, el que ha impossibilitat continuar la prestació del servei».

Bird i Reby, les úniques companyies que quedaran a Tarragona

Amb la marxa de Lime i Spin, només quedaran operatius els patinets de les companyies Bird i Reby, que a finals d'aquest mes de gener han de renovar les seves llicències per poder operar a la ciutat. Així, si finalment aquestes dues empreses es mantenen, dels dos mil patinets elèctrics que hi ha actualment a Tarragona, només en quedaran un miler.

El que sí que es mantindran seran els aparcaments que les empreses han construït en diversos carrers de la capital tarragonina, com a contraprestació per poder operar a la ciutat.