Imatge de dos primats

Stop Camarles es manifesta a Tarragona contra la granja de primats Camarney

L'entitat reclama el tancament de la granja i que les autoritats l'investiguin

L'ONG Stop Carmarles es manifestarà aquest dissabte 19 de novembre, a les 13 hores, a la plaça de la Font de Tarragona per reclamar el tancament de la Granja Camarney, ubicada des de fa 20 anys al terme municipal de Camarles, al Baix Ebre. L'entitat denuncia que en aquesta granja de primats, els animals estan tancats en «gàbies diminutes, en condicions deplorables».

En aquest sentit, Stop Camarles exigeix també a les autoritats competents que investiguin l'empresa Camarney «pels suposats delictes de tràfic il·legal de primats, falsificació de permisos i frau». L'ONG considera que «el terror que hi ha darrere de l'experimentació no pot seguir existint». 

L'objectiu de l'entitat és visibilitzar el rebuig a la vivisecció que efectuen les empreses biomèdiques i laboratoris amb primats no humans. En aquest sentit, denuncien que els animals són sotmesos a «un extrem patiment».

Llargs viatges en gàbies

Stop Camarles denuncia que els primats són capturats en el seu hàbitat natural i traslladats a Europa després de «llargs viatges de 9 i 10 hores en avions, tancats en gàbies on no poden ni posar-se drets». Així mateix, alerten que en aquests trasllats, els animals «vomiten, orinen, entren en pànic i molts arriben morts».

També denuncien que «mares i cries són separats», amb tot el que comporta. En aquest sentit, assenyalen que «aquesta és l'altra cara del prestigi, els premis o el reconeixement social dels científics».