Imatge del Mercat Central de Tarragona, ple de clients aquest divendres, en plena crisi pel coronavirus

TGN rep 1,2 milions d'euros dels fons Next Generation per la digitalització comercial

Permetrà desenvolupar el projecte 'Tarragona, Centre Comercial Obert'

L’Ajuntament de Tarragona rep 1,2 milions d'euros dels fons europeus Next Generation, emmarcats en el pla d’ajudes per al suport a mercats, zones urbanes comercials, comerç no sedentari i canals de comercialització del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. En aquest sentit, la subvenció és d'1.199.158,40 euros, el 80% del cost total del projecte 'Tarragona, Centre Comercial Obert', xifrat en gairebé 1,5 MEUR.

El projecte presentat per l’Ajuntament de Tarragona —encarregat a l’empresa pública de Mercats de Tarragona— preveu la transformació i digitalització comercial en un espai urbà comercial ampliat de Tarragona.

Dídac Nadal: «És una notícia excepcional»

En aquest sentit, el conseller de Comerç i president de l’empresa de Mercats, Dídac Nadal, ha destacat que «aquesta subvenció és una notícia excepcional, no només per l’empresa municipal sinó pel comerç de la ciutat en la seva totalitat, ja que permetrà impulsar de manera definitiva la transformació digital del sector».

Nadal ha afegit que «es tracta d’un pas imprescindible per exercir el lideratge dins del territori i alhora millorar l’eficiència energètica dels edificis comercials, aportació que hem de sumar a la subvenció per estudis i implantació d´àrees comercials APEUS a Tarragona, ambdues accions que situen a l’empresa de Mercats de Tarragona com un referent i pilar de la capitalitat territorial de la nostra ciutat en el seu entorn».