La Torre del Pretori de Tarragona

Tarragona rep una subvenció per a la rehabilitació de les façanes del Pretori

La Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha atorgat una subvenció de 200.000 euros

L'Ajuntament de Tarragona ha rebut avui una gran notícia. La Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha atorgat una subvenció de 200.000 euros per a la restauració de les façanes nord i oesta de la Torre del Pretori

El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, ha assenyalat que «l’arribada d´aquesta subvenció suposa un pas més per a la recuperació de la Torre del Pretori». «Gràcies a aquesta subvenció es podran començar les obres de rehabilitació de les façanes durant els primers mesos del 2022».

Per altra banda, també ha afegit que «ara l'important és executar els projectes que hem desenvolupat durant els darrers mesos. Tarragona té ara l'oportunitat d'estar al capdavant de la gestió del patrimoni i estem treballant intensament per aconseguir-ho».

No és l'única bona notícia que ha arribat al consistori tarragoní. A la subvenció atorgada per la Torre del Pretori, també s'afegeix la concessió per part del Grupo Ciudades Patrimonio per al projecte de rehabilitació i millora de l'accessibilitat del Fòrum de la Colònia i la convocatòria del concurs per a l'estudi de les grades de l'Amfiteatre

El passat 10 de juliol es va produir un petit despreniment a la façana del carrer Sant Hermenegild. Per aquest motiu es va instal·lar una xarxa protectora a finals de setembre per evitar altres possibles incidents.


Amb aquesta actuació preventiva i amb caràcter provisional, ja es va valorar la necessitat d’iniciar actuacions de restauració i consolidació integral de les façanes d’aquest monument, que ara es podran dur a terme amb la subvenció atorgada.  Per tot plegat, es va iniciar la petició d'aquesta subvenció per tramitar-la.

Estudi fotogramètric 

El gener del 2020 ja es va dur a terme una anàlisi fotogramètric de l’estat de les façanes del Pretori. Això va ajudar a observar l’estat en que es trobaven. Que tot i no ser perillós, requeria d’una restauració a mig termini.

Aquests treballs van comptar també amb una subvenció del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, de la convocatòria d'ajuts per a projectes de conservació, protecció i difusió de béns declarats patrimoni mundial, corresponents a l’any 2019, cofinançats amb la Conselleria de Patrimoni.