Instal·lacions d'Iqoxe renovades, a la zona zero on va haver-hi l'explosió

Suspenen la declaració de la cúpula directiva d'IQOXE prevista per divendres i dilluns

Els directius de la companyia han demanat a la jutgessa del cas l'ajornament de la seva compareixença

La declaració de la cúpula directiva d'IQOXE davant la magistrada del jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona, prevista inicialment per a aquest divendres i dilluns vinent, ha quedat suspesa després que la jutgessa hagi acceptat la petició dels directius de la companyia que havien de declarar. En aquest sentit, la magistrada del cas encara no ha fixat una nova data per la seva declaració.

Segons fonts del TSJC consultades per l'ACN, José Luis Morlanes i Juan Manuel Rodríguez, accionista i director de la companyia; i Gerard Adrio, cap del Departament de Serveis Generals, de Seguretat, Medi ambient, Prevenció de Riscos Laborals i Qualitat l'any 2020, han demanat la suspensió de la seva compareixença després que ells mateixos la sol·licitessin, tal com va avançar aquest diumenge el 'Diari de Tarragona'.

Tres anys de la fatídica explosió a IQOXE

Cal recordar que aquest passat dissabte 14 de gener es van complir tres anys de l'explosió que va causar tres víctimes mortals i set persones ferides. Aquest passat cap de setmana es van fer dues concentracions diferents per recordar les víctimes i donar suport als seus familiars. La primera d'elles, convocada per la FAVT, es va fer divendres a la tarda al barri de Torreforta, on es va llegir un manifest i es va fer un minut de silenci

L'endemà dissabte, mig centenar de persones es van concentrar a la plaça de la Constitució de Bonavista, convocades per l'associació de veïns d'aquest barri de Ponent. Ambdós actes, amb diferents convocants i diferents assistents, van evidenciar les diferències que hi ha a la ciutat de Tarragona pel que fa a la gestió de la indústria química i de la seguretat del sector.