Pla general de la Rambla Nova de Tarragona amb poca gent passejant i sense parades de llibres en un Sant Jordi atípic

Tallen la circulació a la Rambla Nova per incentivar la mobilitat sostenible

'Tarragona sobre rodes' ocuparà durant divendres i dissabte aquest espai amb activitats, expositors i comerços

Tarragona celebrarà unes jornades sobre la mobilitat sostenible, turisme i comerç al llarg d'aquest divendres a la tarda i dissabte al matí. Sota el nom 'Tarragona sobre rodes', s'han plantejat diverses activitats de sensibilització de l'ús dels vehicles menys contaminants com cotxes i motocicletes elèctriques, bicicletes i vehicles de mobilitat personal.

L'epicentre d'aquesta jornada serà la Rambla Nova, la qual estarà tallada a la circulació des de la nit de dijous fins a la nit de dissabte, quan finalitzin les activitats. També hi haurà actes a la plaça Verdaguer.

«L'objectiu de la conselleria de Comerç és dinamitzar el sector que es dedica a la venda de vehicles i elements de mobilitat», explica el conseller de Comerç, Dídac Nadal

«Des de la conselleria de Territori es vol impulsar l'ús de la bicicleta i la micromobilitat a tota la ciutat, raó per la qual s'ha proposat la participació de les empreses de lloguer de patinets i la participació de cooperatives pel foment de la bicicleta», explica el conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig.

Les activitats s’encetaran divendres de 17 a 21 hores i dissabte de 10.30  a 14 hores, al matí, i de 17 a 21.00 hores, a la tarda. Els vehicles i motocicletes elèctriques, bicicletes, patinets, els skates i vehicles de mobilitat personal seran els autèntics protagonistes de Tarragona aquest cap de setmana.

'Tarragona sobre rodes'

Expositors, comerços i activitats ocuparan la Rambla Nova de Tarragona en una jornada sobre mobilitat sostenible. Una iniciativa que es dividirà per trams al llarg de l'avinguda fins al Balcó del Mediterrani.

Un tram estarà dedicat a tallers de vialitat, un altre a cotxes elèctrics on diferents concessionaris cediran els seus vehicles per provar-los i un últim tram per a bicicletes elèctriques i una exhibició d'skates.

Les coques de la Rambla Nova es convertiran en expositors de cotxes, motos, patinets i bicicletes elèctriques i manuals, monopatins i altres elements de mobilitat personal de baix impacte.

A més, en estar la calçada tallada al trànsit, a banda i banda de les coques, la calçada es convertirà en un circuit per testejar els vehicles exposats. També serà un espai on els tarragonins podran utilitzar els VMP.

Finalment, també hi haurà Djs i xarangues que recorreran el centre de la ciutat amb l’objectiu de portar la gent per tot el teixit comercial del nucli central de Tarragona.