L'activitat 'Matins en Família' oferirà passejades acompanyades de narracions mitològiques a diversos monuments de la ciutat.

Arrenquen aquest diumenge els tallers 'Matins en família' pels carrers de Tarragona

La iniciativa, coordinada per l'Ajuntament i el departament d'Educació, oferirà durant l'estiu a les famílies i infants caminades i tallers per zones com les muralles, l'aqüeducte, la Part Alta o les Coves del Llorito

L’Ajuntament de Tarragona i l'Institut Municipal d’Educació han organitzat, juntament amb el departament d’Educació, l’activitat ‘Matins en família’. El taller forma part de la iniciativa del Pla Educatiu d'Entorn, que pretén dinamitzar l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. Així, cada diumenge des d'aquest 11 de juliol, i fins al 29 d’agost, s’organitzaran passejades, narracions d’històries mitològiques i tallers familiars en diferents espais i barris de la ciutat.

En total, es faran vuit sessions al llarg de l’estiu, totes d'onze del matí a una del migdia, dinamitzades per Agustí Farré i Judith Benito. I totes, engegades a través del relat d’una història, conte popular, mite o llegenda que donarà peu a la resta d’activitats. Els ‘Matins en família’ començaran amb una caminada pel bosc de Sant Salvador, on els participants podran conèixer la història de Perseu i Medusa a través de jocs i tallers.  

En les properes sessions hi haurà sortides per les muralles de Tarragona, pel Pont del Diable, per la Part Alta o fins a les Coves del Llorito. També s’organitzaran narracions de mites i llegendes mitològiques i d’altres activitats als barris de Bonavista, Campclar i Torreforta. Les places seran limitades i les inscripcions es podran fer online a la pàgina web del Club dels Tarraconins.

Una iniciativa perquè les famílies comparteixin un temps de lleure de qualitat

L’objectiu dels ‘Matins en família’ és oferir activitats socioeducatives com les que organitzen perquè les famílies puguin compartir un temps de lleure de qualitat amb infants de diferents edats al temps que es reforcen hàbits saludables. A més, podran descobrir diferents zones d’influència del Pla Educatiu d’Entorn i fomentar la convivència amb activitats comunitàries a l’aire lliure.

El Pla Educatiu d’Entorn és una iniciativa de cooperació educativa entre el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona per coordinar i dinamitzar l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. S'espera que obtingui èxit educatiu de l’alumnat i contribueixi a la cohesió social mitjançant l'equitat, l’educació intercultural, el foment de la convivència, l’ús de la llengua catalana i el treball en xarxa dels diferents agents educatius de la comunitat.