Façana de la Pastisseria Palau, al carrer Unió de Tarragona

Tanca un altre comerç històric a Tarragona: adeu a la Pastisseria Palau

L'establiment abaixarà la persiana definitivament el pròxim 21 d'agost, just després de les festes de Sant Magí

Un altre comerç històric de la ciutat de Tarragona tancarà portes aquest estiu. Si fa unes setmanes s'anunciava que la llibreria La Capona abaixaria la persiana el pròxim 30 de juny, ara és la Pastisseria Palau la que ha donat una mala notícia al sector comercial de la capital tarragonina. Després de gairebé un segle, l'establiment tancarà les portes el pròxim 21 d'agost per jubilació.

L'anunci de la Pastisseria Palau, ubicada al número 22 del carrer Unió, s'ha fet a través de les xarxes socials, amb una carta signada per Josep Roquet-Jalmar Palau, conegut com a Pepe, l'actual propietari de l'establiment. En aquest sentit, cal recordar que l'històric comerç va obrir portes l'octubre de l'any 1928, és a dir, que abaixarà la persiana després d'una trajectòria de gairebé 94 anys a la ciutat.

«Moltes gràcies per tant i per tot»

En la carta de comiat, el Pepe anuncia el tancament de la botiga «després de més de 90 anys endolcint Tarragona», alhora que recorda que «en tots aquests anys n'hem passat de tots colors, més de bones que de dolentes». El propietari de la Pastisseria Palau ha volgut donar les gràcies als tarragonins i tarragonines «per tant i per tot», així com «la vostra confiança durant tots aquests anys».

En aquest sentit, el Pepe espera «que no ens trobeu a faltar a nosaltres, sinó les nostres trenes, croissants, el sacher, els búlgars, la nata, els tortells, les coques de Sant Joan, els panellets i un llarg etcètera, perquè si aconseguim això, serà el reconeixement a la feina ben feta durant tot aquest temps».

Una història de més de nou dècades

La Pastisseria Palau va ser fundada el 1928 per Antonio Palau Travé, avi de l'actual propietari. Aquest va morir el 1945 i el negoci va quedar en mans de la seva dona, Josep Maria Solé Ciurana, i posteriorment va heretar-lo Maria Palau Solé, filla dels fundadors, juntament amb el seu marit, Josep Roquet-Jalmar Ensesa, que era pastisser.

La segona generació va ampliar el negoci amb dues botigues més —al carrer Maria Cristina i a l'avinguda Prat de la Riba—, tot i que amb el pas dels anys van acabar tancant. L'any 1981, amb la mort de Josep Roquet-Jalmar Ensesa, dos dels seus fills, Antonio i Josep, van passar a liderar el negoci familiar, quedant finalment només el Pepe fins a aquest 2022.