Pla sencer de treballadors de Correus durant la concentració davant la subdelegació del govern espanyol

Els sindicats es tanquen a la seu de Correus de Tarragona: «Situació insostenible»

Denuncien la precarietat laboral dels treballadors, amb més d'un 20% de llocs de treball a temps parcial

Protesta a l'oficina de Correus de Tarragona, a la plaça Corsini, on representants dels sindicats UGT i CCOO han fet un tancament per a protestar contra «la reconversió i el desballestament del servei postal públic». En aquest sentit, l'acte de protesta d'aquest matí a la capital tarragonina es produeix en el marc de la campanya de mobilitzacions 'Salvem Correus', organitzades pels dos sindicats.

En aquest sentit, UGT i CCOO culminaran aquesta campanya de protestes amb la convocatòria d'una vaga general entre l'1 i el 3 de juny. Totes dues organitzacions sindicals han exigit al govern espanyol un replantejament sobre el futur de l'empresa pública postal.

Els sindicats denuncien altes taxes de precarietat laboral

UGT i CCOO han denunciat un «abandomanet del servei públic postal i de Correus», que ha suposat que la situació econòmica de l'empresa sigui insostenible, amb unes pèrdues de prop de 600 milions d'euros des de 2019. Els sindicats consideren que l'empresa pateix una situació de «dèficit estructural», a prop de la fallida tècnica.

En un comunicat, UGT i CCOO han denunciat el desballestament intencionat de l'empresa pública més gran de l'Estat per part del seu president, Juan Manuel Serrano, que «ha implantat un model d'ocupació amb altes taxes de precarietat laboral, amb més de 10.000 llocs de treball a temps parcial, és a dir, més del 20% de la plantilla».

En aquest sentit, a la demarcació de Tarragona la taxa d'ocupació dels treballadors a temps parcial és del 22%.

Denuncien poc interès del president de Correus i el govern espanyol pel diàleg social

Els dos sindicats han assegurat que «el president de Correus i el govern espanyol han demostrat molt poc interès pel diàleg social, el consens i la participació dels representants dels treballadors i treballadores de Correus». En aquest sentit, han denunciat que no s'ha escoltat «la majoria sindical que representa al 76% de la plantilla».

Davant això, UGT i CCOO han exigit una negociació real i efectiva sobre el model postal públic, el seu finançament i viabilitat, per tal de superar «el trencament unilateral del diàleg social i la imposició de mesures laborals». Aquestes actuacions, han assenyalat, han provocat un increment en la conflictivitat i la judicialització de les relacions laborals a Correus.