Les voltes del circ romà de Tarragona

Problemes al Circ Romà de Tarragona: tanquen una part per la denúncia d'una dona

La poca il·luminació a la volta llarga va provocar que la dona caigués a l'interior d'aquesta zona

Nou cop al patrimoni romà de Tarragona. El Circ Romà de la ciutat ha vist com s'ha hagut de tancar una part a causa de la denúncia d'una dona. Segons informa el Diari de Tarragona, fa uns dies una dona va caure a l'interior de la volta llarga del recinte a causa de la falta de llum i, per aquest motiu, s'han vist obligats a tancar l'accés.

Per tot plegat, des del dimarts d'aquesta setmana, l'accés a la volta llarga del Circ Romà de Tarragona està clausurat de manera temporal. Una mesura que estarà present mentre no s'hagi arreglat la problemàtica de la il·luminació de l'espai.

Tot i el recent tancament de l'accés a aquesta zona del recinte patrimonial tarragoní, des del passat mes de novembre, l'Ajuntament de Tarragona n'era conscient d'aquesta incidència. En concret, llavors s'assenyalava que hi havia problemes amb la il·luminació  i s'havia de fer una revisió dels llums.

Una problemàtica que no s'ha pogut solucionar i que encara no té data per a la reobertura d'aquesta zona del recinte. De moment, a l'accés de la volta llarga del Circ Romà hi ha un cartell informatiu on s'alerta de la mesura temporal i no es podrà visitar fins a nou avís.

La 'ferida' de la Torre dels Escipions

El passat mes d'abril, la Torre dels Escipions va quedar malmesa a causa d'una forta tempesta. En concret, el monument patrimonial va quedar «ferit» per la descàrrega d'un llamp. Es va produir una fissura vertical que afectaven diversos carreus de la cara principal, així com el desplaçament de carreus del cos superior de la torre.

Uns desperfectes que es van detectar després d'una primera inspecció visual que van fer els tècnics del Departament de Cultura de la Generalitat i de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Tarragona.

Arran d'aquesta descàrrega d'un llamp a la Torre dels Escipions es van haver de prendre unes primeres mesures. En aquest sentit, es va protegir la zona per tal de preservar la seguretat dels visitants al voltant d'aquest monument.

Per tot plegat, es van activar els mitjans per fer una inspecció més exhaustiva i recollir tota la informació necessària per tal de procedir a la redacció d’un projecte de restauració.