Presentació de la campanya nou sistema recollida de brosssa a Tarragona

Tarragona reparteix targetes identificatives per a la utilització dels contenidors

Els contenidors de l'orgànica i la resta es tanquen als barris de Cala Romana i el Serrallo

L'Ajuntament de Tarragona ha iniciat la campanya informativa sobre el nou sistema de recollida de brossa als barris de Cala Romana i el Serrallo.

A partir d'avui 23 d'agost, es necessitarà una targeta identificativa o una aplicació mòbil per utilitzar els contenidors de resta i orgànica. Així doncs, aquests contenidors de quedaran tancats, de manera que les persones usuàries els hauran d'obrir individualment a través d'aquestes dues eines.

Per tal de resoldre tots els dubtes, s'han instal·lat dos punts informatius als barris on els veïns es poden acostar les pròximes setmanes. Allà mateix també es podran recollir les dues targetes per  habitatge  o  comerç i informar-se com descarregar-se l'aplicació, així com resoldre tots els dubtes que tinguin sobre el nou sistema.

Aquests punts informatius seran operatius de dimarts a dissabte. L'horari serà de 9.00 a 20.00 hores a Cala Romana a l'aparcament del Tennis i de 10.00 a 20.30 hores al Serrallo, sota l'Espai d'Entitats.

El conseller Jordi Fortuny ha destacat que «des del departament de Neteja es treballa des de diferents perspectives per tal d'augmentar els índexs de  recollida selectiva de la ciutat. El passat 2020, a Tarragona només es van recollir de manera selectiva el 33,17% dels residus produïts».

«Això vol dir que una part important de la  brossa  que es genera a la ciutat no es recicla, produint un impacte al medi ambient i també un cost important per la ciutat. El tancament dels contenidors és una acció encaminada a augmentar la recollida selectiva tal com està passant en altres municipis de Catalunya on ja s'ha implantat».

Fortuny també ha posat de manifest que «la instal·lació de contenidors tancats permet caminar cap a una taxa d'escombraries més justa, ja que permetrà que aquells que reciclin més paguin menys».

La campanya que s'inicia avui als barris del Serrallo  i  Cala Romana  compta amb un gran equip. Inclou 11 agents cívics procedents del Pla d'Ocupació Tgn pel civisme, 6 educadores i l'equip tècnic del departament de Neteja Pública. El barri de Bonavista la prova pilot s'iniciarà al setembre i es preveu que s'hi sumin 6 educadors més.


Tres sistemes tecnològics diferents 

Per tal de valorar la viabilitat tècnica d’implantar aquest sistema de recollida a tota la ciutat en el futur servei de recollida i veure quins són els avantatges i inconvenients que suposa en l’àmbit electrònic i tècnic, l’Ajuntament de Tarragona testejarà tres tecnologies diferents, una a cada barri. La tercera tecnològica s’implantarà a Bonavista durant el mes de setembre.