Façana Tarraco Arena Plaça

La TAP es reinventa i proposa una nova manera d'organitzar grans actes durant l'emergència

Podria acollir entre 500 i 700 persones alhora recpectant totes les mesures de seguretat i distància

Els efectes de la pandèmia de la Covid-19 s'han anat obrint a poc a poc a mesura que els estralls s'han anat profunds. Sectors i més sectors econòmics han anat caient com fitxes de dominó de forma inevitable, especialment aquells que viuen de l'aglomeració de persones i de públics massius, un escenari que ara s'albira impensable a mitjà termini.

Per a les empreses  que es dediquen a això, les opcions sobre la taula ara són poques. La Tarraco Arena Plaça (TAP) de Tarragona és una de les més significatives del territori, i ha decidit fer una passa endavant i ja treballa en una proposta sòlida per tornar a organitzar grans esdeveniments a curt termini, si bé adaptada a les noves regles del joc i amb certes limitacions. La TAP  vol reinventar-se, vol fer-ho ràpid i amb garanties.

La proposta de la TAP: dividir-se per blocs i acollir fins a 700 persones

L'empresa responsable de gestionar la TAP —l'edifici és propietat de la Diputació de Tarragona— està especialitzada en la gestió de fires, de congressos, de reunions, de grans esdeveniments. El seu as sota la màniga és el dels  'Congressos 360º', un disseny que reparteix la platea —l'antiga arena central de la plaça de braus— en sis blocs d'entre 40 i 60 persones, totes elles a través de diferents passadissos d'accés i diferents portes d'entrada.

Façana Tarraco Arena Plaça
La Tarraco Arena Plaça no podrà organitzar més concerts ni festes nocturnes | ACN

També podria repetir-se el format amb diversos trams de les 5.000 graderies, que deixaria una capacitat final d'entre 500 i 700 persones físicament al recinte «més enllà de totes les que es puguin connectar via streaming des de casa seva». Tots els assistents haurien, però, de confirmar prèviament assistència per tal d'establir horaris i rutes d'accés per poder ocupar cada seient amb total seguretat, controls, sistema de desinfecció  i sense riscos.

Els responsables del servei creuen que aquest nou model «revolucionarà al sector dels esdeveniments» mentre duri l'anormalitat i marcarà «un abans i un després» per a aquesta branca de l'activitat econòmica. Esperen poder disposar de totes les garanties sanitàries  aviat per poder posar en marxa la proposta amb la qual la Tarraco Arena vol reinventar-se i prendre la iniciativa en un dels períodes més complicats que es recorda.