Imatge de la presentació de les jornades Tàrraco a Taula

Una oportunitat per tastar la cuina de l'antiga Roma: arriba la XXV Tàrraco a Taula

Onze establiments de Tarragona participen en les jornades, entre el 13 i el 25 de maig

Les jornades gastronòmiques Tàrraco a Taula, que se celebraran del 13 al 29 de maig, celebren enguany la seva XXV edició. Onze establiments de Tarragona participen en les jornades de cuina inspirada en la de l'antiga Roma i que tenen lloc de forma paral·lela a Tarraco Viva. En aquest sentit, la gran novetat és la recuperació del banquet previ, el Convivium, que després de dos anys es farà aquest mateix divendres.

En la presentació de les jornades, l'alcalde de Tarragona i conseller de Turisme, Pau Ricomà, ha destacat «la fusió entre dues senyes d’identitat de la marca Tarragona —la història i la gastronomia— en un festival gastronòmic de referència ja internacional pel rigor i l'originalitat de les propostes que ajuda a posicionar turísticament la ciutat en el segment gastroturístic i cultural».

Per la seva banda, el director de Tarraco Viva, Magí Seritjol, ha felicitat el festival pels seus 25 anys i ha volgut fer incís en el paper de Tàrraco a Taula en el naixement de Tarraco Viva, ja que, segons ha explicat, «la gastronomia és un fet cultural d’un abast potentíssim».

Els establiments que participen en les jornades són els restaurants el Terrat, el Llagut, Seasons, que oferiran un menú degustació, els restaurants Ares, Balandra i Lola Bistro, amb un plat de la carta, i el Cortijo, la Xarxa, Twins i Glops, que oferiran 'platillos' i tapes.

Vídeo receptes per celebrar el 25è aniversari

Una de les iniciatives per celebrar el 25è aniversari de la celebració de les jornades de cuina de l'antiga Roma és la gravació de quatre receptes en una iniciativa que respon al nom d'Assaborim Tàrraco a Taula i que ha estat impulsada des de Tarragona Turisme. Quatre restauradors de la ciutat han estat els encarregats de cuinar una recepta basada en el 'De Re Coquinaria', d'Apici.

Les receptes compten amb una introducció del catedràtic d'Arqueologia Clàssica, Joaquín Ruiz de Arbulo, que durant la presentació de Tàrraco a Taula ha destacat «l'esforç i la imaginació que hi ha darrere de Tàrraco a Taula i de Tarraco Viva per convertir tant la cuina com la història de l’antiga Roma en una font d'inspiració».

Els restauradors que participen en aquests vídeos són la xef del restaurant AQ, Ana Ruiz (crema de carabassa Alexandrina amb mandonguilles); el cuiner de El Cortijo, Santos Masegosa (escabetx de moixina amb gàrum); el xef de la Taverna El Llagut, Ramon Martí (sardines farcides amb carabassa i oli d'espècies); i el cuiner del restaurant Seasons, Xavi Fernández (corball al fonoll).

Els vídeos de les receptes, que tenen una durada d'entre 8 i 10 minuts, ja estan publicats a YouTube i a les diverses xarxes socials de Tarragona Turisme.