Pla mitjà de l'espectacle per Tarraco Viva creat pels alumnes de l'institut Vidal i Barraquer de Tarragona, amb joves vestits de romans, el 3 de març del 2020

Tarraco Viva obre la porta als instituts perquè creïn espectacles pel festival

Alumnes del Vidal i Barraquer presenten una reconstrucció històrica sobre les pintades a les parets en època romana

Tarraco Viva ha obert la porta als instituts de la ciutat perquè creïn espectacles com a part dels seus estudis per, després, presentar-los en el marc del festival. El primer exemple es podrà veure el pròxim 26 de maig al Palau de Congressos de Tarragona, amb una reconstrucció històrica sobre les pintades a les parets de les ciutats romanes impulsada pels alumnes del cicle formatiu d'Animació Sociocultural i Turística de l'institut Vidal i Barraquer. Aquest dimarts han fet una preestrena davant d'altres estudiants. Per crear la funció, els alumnes han hagut de fer recerca històrica per conèixer la realitat romana, elaborar un guió per a la representació i preparar l'actuació vestits de romans.

El director de Tarraco Viva, Magí Seritjol, ha valorat que els alumnes, durant el procés de creació de la representació, han hagut de fer «recerca d'informació, selecció de la informació trobada, crear un guió i representar-ho amb tècniques d'explicació». «Amb uns mesos han fet servir moltes tècniques de comunicació i això els ajuda a desenvolupar capacitats», ha indicat.

Pla mitjà de l'espectacle per Tarraco Viva creat pels alumnes de l'institut Vidal i Barraquer de Tarragona, amb joves vestits de romans, el 3 de març del 2020
El primer exemple anirà a càrrec dels alumnes de l'institut Vidal i Barraquer | acn

Sobre la temàtica, Seritjol ha concretat que es tracta d'explicar com les pintades a les parets feien la funció «de les xarxes socials» actuals. «Els romans comunicaven el mateix que nosaltres: amor, política, poder...», ha afirmat, i ha manifestat que «la història serveix per analitzar el present».

El conseller de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, ha assegurat que tenen la voluntat d'estendre la iniciativa a altres centres, tant de cicles formatius com de batxillerat. Pinedo s'ha mostrat molt satisfet pel fet que aquesta és «una oportunitat de posar en valor la divulgació històrica a través del coneixement i l'educació». Una opinió compartida pel titular d'Educació del consistori, Manel Castaño, que ha apuntat que es tracta «d'un projecte cultural i educatiu molt transversal». Els 24 alumnes del cicle formatiu d'Animació Sociocultural i Turística han estat treballant amb l'espectacle durant tot el curs, segons ha detallat el director del Vidal i Barraquer, Narcís Castanedo.