La Nit del Patrimoni a Tarragona en imatges

Tarragona adapta la celebració del 20è aniversari de Patrimoni de la Humanitat amb un programa d'actes virtual

La pandèmia marca la commemoració de l'efemèride | Portes obertes a tots els centres del MNAT els dies 14 i 29 de novembre

La celebració del 20è aniversari de la declaració de Tarragona com a Patrimoni Mundial de la Humanitat per part la UNESCO arribarà aquest novembre molt marcada per la pandèmia de la Covid-19 i adaptada a un nou format virtual per mantenir el programa d'actes. Tots els actes institucionals de l'efemèride, previstos per al dia 28 d'aquest mes, se substituiran per una programació especial a la televisió pública TAC 12.

Les restriccions sanitàries també han obligat a canviar el format de la II Jornada de Comerç i Turisme a la ciutat, que vol donar amb les claus de posicionar el patrimoni romà com a gran reclam de la ciutat. La jornada també haurà de ser virtual  i tindrà lloc el pròxim 16 de novembre.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Sí que es reserva un lloc important la presencialitat del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT). La institució ha organitzat dues jornades de portes obertes —el dissabte 14 i el diumenge 29— als seus centres culturals al territori, que inclouen el museu provisional al Tinglado 4 del Moll de Costa, la Necròpoli Paleocristiana, la Vil·la Romana dels Munts a Altafulla o el conjunt monumental de Centelles, a Constantí.

Cal recordar que la UNESCO  va reconèixer com a Patrimoni Mundial tot el conjunt arqueològic de la Tarraco Romana, que inclou un total de 14 elements encapçalats per l'Amfiteatre i el Circ i que s'estén també al Pont del Diable, la pedrera del Mèdol o l'Arc de Berà. La programació sencera de l'efermèride es pot consultar a través d'aquest enllaç.