Pla general del Serrallo de Tarragona

Tarragona activa el pla municipal per risc d'inundacions de cara a les pròximes hores

Protecció Civil es posa en alerta | S'esperen fortes pluges entre divendres i dissabte

L'Ajuntament de Tarragona ha activat, aquest divendres a migdia, el Pla d'Actuació Municipal previst en casos de risc d'inundacions a la ciutat. Ho ha fet en fase d'alerta, en previsió dels forts aiguats  que podrien caure al territori entre el vespre d'aquest divendres i aquest dissabte, i amb especial protecció i vigilància a la zona litoral de la capital i a les àrees inundables.

Protecció Civil ja ha recomanat a la ciutadania seguir tots els consells de prevenció establerts per a aquests casos, amb especial èmfasi a evitar soterranis i zones baixes, travessar zones inundables o rieres, fer ús de rutes principals o autopistes i no deixar a l'exterior objectes que unes pluges fortes puguin acabar arrossegant.

EMATSA ja ha condicionat la Part Baixa de Tarragona per facilitar el dragatge en cas de fortes pluges

En paral·lel a les tasques de vigilància de Protecció Civil, l'empresa municipal d'Aigües EMATSA també ha avançat feina i ha fet una neteja preventiva dels embornals a la  Part Baixa de la ciutat, per tal de facilitar la capacitat de dragatge  en cas que sigui necessari per evitar inundacions  en la mesura del possible. Faran seguiment constant de la situació des del centre de control.

El consistori ha recordat que, en cas d'emergències, cal trucar al telèfon 112 per contactar amb el SEM i al telèfon 092 per contactar amb la Guàrdia Urbana de Tarragona.