L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, durant la roda de premsa sobre Viles Florides

Tarragona acollirà la gala de les Viles Florides el pròxim mes d'octubre

L'acte, en què es lliuraran les Flors d'Honor, se celebrarà als Jardins de l'Amfiteatre

La ciutat de Tarragona serà la seu de la gala de les Viles Florides 2022, en el marc de la qual es farà entrega de les Flors d'Honor als més de 160 municipis de Catalunya i Andorra que participen en aquesta edició. L'acte tindrà lloc el divendres 7 d'octubre a la tarda al Parc de l'Amfiteatre i comptarà amb l'assistència de més de 300 persones, entre alcaldes i tècnics de cadascun dels ajuntaments, professionals del sector i organització.

Ho ha anunciat Mercè Martínez, presidenta de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), entitat impulsora de Viles Florides, i la consellera de Parc i Jardins, Elvira Vidal, durant la roda de premsa posterior a la visita institucional que Martínez ha fet aquest dijous al consistori tarragoní. En aquesta trobada també hi ha participat l'alcalde de la ciutat Pau Ricomà.

Cal recordar que Tarragona es va adherir l'any 2020 al projecte Viles Florides, sent la primera capital de província catalana en fer-ho i la ciutat més gran de Catalunya que en forma part.

«Estarem a l'altura d'una fita tan important»

La consellera Elvira Vidal ha assenyalat que «estarem a l’altura d’una fita tan important i estem molt orgullosos de ser els amfitrions d’un esdeveniment tan rellevant com aquest, que afavoreix la qualitat de vida ciutadana i contribuint a fer un país més verd». Vidal també ha recordat la tasca que s’està duent a la ciutat en aquest àmbit, com les plantades col·laboratives o el concurs 'Posem-hi Flors', entre d'altres.

Per la seva banda, la presidenta de la CHOC, Mercè Martínez, ha elogiat el compromís de Tarragona amb el moviment i ha donat les gràcies als responsables municipals per posar la ciutat a disposició del projecte. Martínez ha destacat la feina de Viles Florides, que demostra que «fer créixer la presència de flors i plantes als carrers i afegir parcs i jardins a l’entramat urbà és una acció imprescindible per al desenvolupament econòmic sostenible».

Finalment l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha tancat l’acte agraint l'elecció de la capital tarragonina com a seu de la gala. En aquest sentit, Ricomà ha desitjat que «Tarragona sigui una gran amfitriona».