Dos infants neden en una piscina

Tarragona no vol deixar «cap família enrere» i amplia el pressupost dels bons d'estiu

S'han rebut prop de 700 sol·licituds d'ajuts individuals per activiats de lleure i esportives dintre de la campanya

L'Ajuntament de Tarragona ha aprovat ampliar el pressupost inicial destinat als bons d'estiu impulsats per l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST). Un increment que s'ha fet per fer front a les prop de 700 sol·licituds rebudes d'ajuts individuals per activiats de lleure i esportives dintre de la campanya de bons per activitats d'estiu.

En concret, el Consell Plenari ha acordat ampliar amb 30.000 euros el pressupost inicial i, d'aquesta manera, se sumen als 50.000 euros que s'havien adjudicat inicialment. En total es destinarà una partida de 80.000 euros als ajuts.

Segons ha explicat la consellera de Serveis Socials i presidenta de l’IMSST, Inés Solé, «aquesta ampliació és fruit de la bona acollida que ha tingut la campanya entre la ciutadania. Davant l’amplia demanda de sol·licituds d’ajuts, des de l’IMSST no volem deixar cap família enrere, els i les infants i adolescents han de poder gaudir de les activitats amb igualtat de condicions aquest estiu».   

Amb aquesta ampliació de pressupost, està previst que des de Serveis Socials es publiquin les resolucions definitives la setmana que ve i es comuniquin a les famílies amb bons adjudicats.

Quan s'informi de l'adjudicació, també sabran la quantitat que rebran. El valor pot oscil·lar entre els 50 €, 100 € o 200 € depenent de criteris econòmic, sociofamiliar i socioeducatiu. A partir d’aquest moment, les famílies receptores hauran de recollir els bons físicament en els punts de proximitat de referència on se'ls hagi comunicat.  

Amb aquests bons, les famílies beneficiàries podran escollir l'activitat que vulguin, segons la seva preferència i motivació entre les més de 45 activitats adherides a la campanya de bons per activitats d'estiu.