Carnaval Tarragona 2020: Les millors imatges de la Rua de Lluïment!

Tarragona anul·la el carnaval 2021 i prepara activitats alternatives que s'adaptin a la Covid-19

Es crearan activitats alternatives que s’adaptin a les restriccions sanitàries actuals per tal que el Carnaval sigui present a la ciutat

La Comissió Consultiva de Carnaval, presidida pel conseller de cultura i l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, amb l'assistència de diferents representants d'entitats que col·laboren amb el Carnaval, un representant dels Grups de Foc i un altre de la seqüència ritual i sis representants de les principals comparses s'han reunit aquest dimecres per decidir el plantejament del Carnaval de l'any vinent, que s'hauria de celebrar la segona setmana de febrer. 

En aquest sentit, coincidint amb l'estat actual de la pandèmia de la Covid-19, s'ha decidit, de manera unànime, no dur a terme el Carnaval amb el format habitual, ja que es tracta d'actes de lliure assistència, de caràcter massiu i a l'aire lliure. Aquestes característiques dificulten el control i la seguretat dels assistents i participants. Per tant, s'anul·len  els actes protagonitzats per les comparses, el seguici del rei Carnestoltes i la concubina. 

Els representants de les comparses han al·legat que els efectes de la Covid-19 també els afecta pel que fa als motius logístics per l'elaboració de les disfresses, retards en l'enviament de material, així com la impossibilitat d'assajar conjuntament en espais oberts i amb totes les mesures de seguretat.

Davant aquesta situació, des de la Comissió Consultiva de Carnaval s'ha acordat crear una subcomissió formada per tècnics municipals i representants de les entitats perquè hi hagi activitats de carnaval a la ciutat. En aquest sentit, es crearan activitats alternatives que s'adaptin a les restriccions actuals.