Captura de l'aplicació Tarraco Arqueo Tours, ja disponible

Tarragona llança una APP mòbil per destapar racons secrets de l'època romana

El projecte ofereix 500 fitxes temàtiques, algunes de les quals ocultes sota els carrers

Una aplicació  gratuïta per a mòbils i tauletes capaç de descobrir i de trobar centenars de racons secrets  i amagats de Tarragona des de l'època romana. Sota aquesta premissa, l'Ajuntament de la capital ha engegat l'APP 'Tàrraco Arqueo Tours', ja disponible per a Android i ben aviat també per a iOS, una nova manera d'abordar part del potencial patrimonial  ocult de la ciutat.

L'aplicació ja compta amb fins a  500 fitxes temàtiques d'espais coneguts i amagats de la ciutat, tots ells restes del llegat de l'antiga Tarraco. Bona part d'ells, de fet, es troben actualment amagats  sota els carrers i edificis de la Tarragona actual i són autèntics desconeguts  per al públic. L'APP es fonamenta en tot moment en explicacions basades en documents tècnics i en guies homologades, i ofereix un ampli ventall de rutes personalitzades, vídeos i àudios per ampliar les descobertes.

La capacitat de sincronitzar la ubicació  amb GPS i de detectar les restes romanes a temps real, el fet que l'idioma s'adapti al dispositiu de descàrrega i opcions com la de filtrar els elements en funció de les preferències o inquietuds  de cadascú són alguns dels punts forts d'una aplicació que té previst  actualitzar-se aviat amb noves localitzacions tarragonines. El projecte, de gran interès, ha estat subvencionat pel consistori en el marc dels  ajuts culturals extraordinaris derivats de la Covid-19.