Imatge d'arxiu de la plaça de la Font de Tarragona, amb l'Ajuntament al fons

Tarragona formarà part de l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública

L'entitat es constituirà el pròxim 23 de febrer

El ple de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest divendres que la ciutat entri a formar part de l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública de Catalunya (AMEP). L'entitat aplegarà prop de 100 pobles i ciutats catalanes i vol liderar el debat sobre la municipalització de la xarxa de distribució de l'energia elèctrica. El conseller de Territori de Tarragona, Xavier Puig, ha explicat que «l'objectiu final de l'AMEP és disposar d'una xarxa de subministrament de l'energia de titularitat i gestió pública, fomentant un model energètic just, democràtic i sostenible». L'associació es constituirà oficialment el proper 23 de febrer.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Segons Puig, cal «participar directament en aquest projecte per tal que Tarragona estigui en condicions, d'aquí pocs anys, de decidir si vol o no municipalitzar la seva xarxa de distribució elèctrica, trencant així el monopoli existent sobre la distribució». «Es tracta d'empoderar la ciutadania, facilitar que es faci energia verda, afavorir les empreses de proximitat, reinvertir en la mateixa xarxa perquè no hi hagin talls i tenir uns bons fons socials per aquelles famílies que viuen en situació de pobresa energètica», ha manifestat.

Paral·lelament, el plenari també ha donat llum verda a l'ordenança de transparència per regular la informació que l'ajuntament posa a disposició de la ciutadania. La votació s'ha aprovat per unanimitat. L'objectiu és regular la forma en què es posa a l'abast de la ciutadania la informació del dia a dia de l'activitat municipal. «Es tracta de retre comptes i mantenir a tothom informat mitjançant les eines informàtiques i l'exercici del dret d’accés», ha explicat el conseller de Govern Obert, Jordi Fortuny.

El plenari d'aquest divendres ha estat el primer en que el grup municipal de Ciutadans ha tingut dos regidors, Francisco Domínguez i Lorena De la Fuente —que ha entrat en substitució de Rubén Viñuales—, després de la marxa de Sonia Orts i José Luís Calderón del partit taronja al grup de no adscrits.