Pla general del tram cobert de l'aqüeducte del Francolí que es conserva a l'avinguda Catalunya de Tarragona

Tarragona atorga el Premi Tarraco al grup d'investigadors dels aqüeductes romans

El grup de recerca ha identificat trams d'aqüeducte en un recorregut de 50 quilòmetres

El ple de l'Ajuntament de Tarragona, celebrat aquest divendres al matí, ha aprovat per unanimitat atorgar el Premi Tarraco a l'equip de recerca sobre els aqüeductes romans de Tarraco. Aquest projecte interdisciplinari està integrat per investigadors de la URV, la UAB i la UB i institucions de la ciutat, ha aconseguit identificar i catalogar diferents trams dels dos aqüeductes que portaven aigua a l'antiga Tarraco.

El projecte, que inclou estudis en diversos municipis en un traçat de prop de 50 quilòmetres, compta amb el finançament del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), la Fundació Privada Mútua Catalana, l’Ajuntament dels Pallaresos i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Tarragona dona suport a l'illa de la Palma

A banda d'aquest reconeixement als investigadors del grup de recerca dels aqüeductes romans de Tarraco, el plenari d'aquest divendres ha aprovat tres declaracions institucionals. La primera és una petició al Govern de la Generalitat per tal que actualitzi els contractes programa, així com el seu finançament, fins al 2025.

La segona és de suport a l'illa de la Palma, arran de l'erupció del volcà Cumbre Vieja. Mentre que finalment, també s'ha instat el govern espanyol que els principals beneficiaris dels fons Next Generation siguin les Pimes.

El pròxim plenari de l'Ajuntament de Tarragona serà extraordinari i se celebrarà el pròxim divendres. Entre els punts de l'ordre del dia hi haurà l'increment de l'IBI i de l'impost de la brossa.