Pla general de dos vianants amb mascareta davant d'establiments comercials a la Rambla Nova de Tarragona

Tarragona llançarà els bons de descompte durant el pròxim mes de setembre

El projecte tindrà una dotació inicial de 600.000 euros

La consellera de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, María José López, ha anunciat aquest dilluns que els bons de descompte per comprar en establiments de la capital tarragonina arribaran el pròxim mes de setembre. Ho ha explicat després de la trobada amb el sector comercial de la ciutat en el marc de la taula de Treball de Comerç. Segons ha dit, serà la tercera fase de la campanya Som Comerç TGN.

Aquesta primera edició de Bons TGN, que compta amb la Cambra de Comerç de Tarragona com a partner gestor, compta amb una dotació de 600.000 euros. 500.000 euros aniran en concepte de subvenció directa al projecte, mentre que 100.000 euros es destinaran a despeses de gestió i impuls del projecte. Es calcula que l'impacte econòmic sigui d'un mínim d'1,5 milions d'euros.

Així funcionaran els Bons TGN

Sota el lema SOM CIUTAT Bons TGN, aquests funcionaran per mitjà de l'app Som Comerç TGN. A través d'aquesta eina els usuaris es podran descarregar els bons, que es descomptarien de l’import total de compres d’un mínim de 15 euros en els establiments adherits a la campanya. Cada usuari disposarà d’un límit de nombre de 10 bons (per un valor màxim d’euros limitat a 50 €) per comprar a Tarragona.

Aquelles persones que no tinguin accés a Internet també podran gaudir dels bons a través de dos punts per vincular el seu DNI. Segons ha explicat la consellera López, és «una mesura que pretén pal·liar la bretxa digital i universalitzar els Bons TGN, fent-los accessibles a tothom». Els Bons TGN aniran acompanyats de formació a comerços en col·laboració amb l’EMDET i una potent campanya publicitària per explicar-ne el funcionament.

Una mesura per «donar suport als negocis de Tarragona»

Els establiments que es podran inscriure en la campanya seran aquells negocis urbans (persones físiques o empreses) que tinguin establiment físic al municipi de Tarragona, que tinguin menys de 50 treballadors (màxim 49), que estiguin inscrites i donats d’alta en alguns dels epígrafs d’activitats de l’IAE previstes en les bases, que estiguin registrats i donats d’alta a l’app Som Comerç TGN i que manifestin adhesió a la campanya i a les bases de participació.

En un comunicat, l'Ajuntament de Tarragona ha assenyalat que la campanya SOM CIUTAT Bons TGN, i la seva concreció en la figura Bons TGN, es proposa «com una mesura pública de suport competitiu als negocis urbans de Tarragona i de sostenibilitat a les economies familiars de Tarragona, principalment».