Inici de la campanya per repartir les targetes identificatives pel tancament de contenidors

Tarragona inicia la campanya per implantar el nou sistema de recollida de residus

Els contenidors de matèria orgànica i la resta es tancaran als barris de Cala Romana i el Serrallo el 23 d’agost

L'Ajuntament de Tarragona ha posat en marxa la campanya informativa per comunicar al veïnat el nou sistema de recollida de residus que s'està implantant. Aquesta ha començat pels barris de Cala Romana i el Serrallo, ja que la nova proposta es farà efectiva el 23 d'agost

El nou sistema consisteix a tancar els contenidors  de resta i orgànica. D'aquesta manera les persones usuàries els hauran d'obrir amb una targeta identificativa o una APP mòbil. 

Per aquest motiu s'han instal·lat dos punts informatius als barris. En aquests llocs els veïns podran recollir les dues targetes per habitatge o comerç i informar-se com descarregar-se l'aplicació, així com resoldre tots els dubtes que tinguin sobre el nou sistema.

Aquests punts informatius seran de dimarts a dissabte, l’horari i ubicació serà de 9.00 a 20.00 hores a Cala Romana a l’aparcament del Tennis i de 10 hores a 20.30 al Serrallo, sota l’Espai d’Entitats. Aquesta acció s'ha fet des del departament de Neteja de l'Ajuntament de Tarragona.

La campanya  s'ha iniciat aquest dimarts i compta amb un gran equip format per 11 agents cívics, procedents del Pla d'Ocupació Tarragona pel civisme. A més de sis educadores i l'equip tècnic del departament de Neteja Pública. Al setembre, es començarà la prova pilot al barri de Bonavista i es preveu que s’hi sumin sis educadors més.  

El conseller Jordi Fortuny ha destacat que «es treballa des de diferents perspectives per tal d’augmentar els índexs de recollida selectiva de la ciutat. El passat 2020, a Tarragona només es van recollir de manera selectiva el 33,17% dels residus produïts. Això vol dir que una part important de la brossa que es genera a la ciutat no es recicla, produint un impacte al medi ambient i també un cost important per la ciutat. El tancament dels contenidors és una acció encaminada a augmentar la recollida selectiva tal com està passant en altres municipis de Catalunya on ja s’ha implantat».  

Fortuny també ha posat de manifest que «la instal·lació de contenidors tancats permet caminar cap a una taxa d’escombraries més justa, ja que permetrà que aquells que reciclin més paguin menys». Finalment també ha posat en relleu que aquestes proves «ens ajudaran a definir millor el futur servei de recollida de Tarragona, lligat amb el nou contracte». 

Tres sistemes tecnològics diferents 

L'Ajuntament de Tarragona testejarà tres tecnologies diferents, una a cada barri. Això serà per tal de valorar la viabilitat tècnica d'implantar aquest sistema de recollida a tota la ciutat en el futur servei de recollida i veure quins són els avantatges i inconvenients que suposa en l'àmbit electrònic i tècnic.