Imatge d ela façana marítima del Serrallo

Tarragona vol aconseguir el reconeixement de 'vila marinera' gràcies al Serrallo

El Patronat de Turisme impulsa cursets perquè el sector turístic tingui el segell de 'COVID-FREE'

Encara es desconeix si l'Estat obrirà les fronteres a finals d'aquest mes de juny o inicis de juliol. Amb un país on elturisme té un pes importantíssim en el PIB, el govern espanyol manté en la incertesa a tot el sector.

Tanmateix, les administracions locals, amb força competències en aquesta àrea, fa temps que  preparen la  temporada. La preparen, segons ha explicat a TarragonaDigital Laura Castel, presidenta del Patronat de Turisme de Tarragona, en coordinació amb altres administracions: «La planificació final no la farem sols, la farem amb la Diputació, la Generalitat, l'Agència Catalana de Turisme, el grup de 'Ciutats Patrimoni' així com el grup de 'Ciutats AVE'. Treballem amb xarxa i de manera  transversal».

  

«Apostem per una promoció turística de proximitat»

La consellera republicana de l'equip de govern municipal tarragoní ha avançat que «enguany apostem per una  promoció turística de proximitat». El motiu és que «ens posem en el pitjor escenari, on es mantindran les limitacions de moviment i mercats com el britànic, i l'alemany, es mouran el que es mouran».

Aquesta «promoció turística de proximitat» es tradueix «en  campanyes de comunicació com 'Queda't a casa'; 'Tarragona t'espera'; o 'Ens veiem aviat a Tarragona'. Pròximament llançarem una campanya important a la televisió, a la corporació catalana, dirigida al turisme familiar».

Un altre tema que estarà sobre la taula és la por del turista a la COVID-19. Castel ha explicat, al respecte, que «l'institut de turisme d'Espanya està preparant un certificat de destinació segura. Ara bé, abans que arribi aquest certificat, el sector té a disposició uns protocols  que ja es poden aplicar. Nosaltres, a través del Tarragona Impulsa, Eurecat i la conselleria de Turisme, estem fent cursos perquè el sector es prepari i pugui tenir el segell 'COVID-FREE'».  

  

«A Tarragona apostem per un turisme sostenible»

Tal com ha avançat Laura Castel, Tarragona té a punt una campanya dirigida al turisme familiar. Però com es crea l'oferta de turisme familiar, enmig d'altres destinacions competidores que tenen el seu potencial en el sol i platja?

La responsable de la conselleria de Turisme ha respost a la pregunta de la següent manera: «No som ni Salou ni Cambrils. Tenim tres patrimonis mundials. No som només un museu a l'aire lliure. Tenim 10 quilòmetres de costa i 5 platges meravelloses. Som la capital amb més càmpings urbans. A més a més, i gràcies al Serrallo, estem impulsant el reconeixement de Tarragona com a 'vila marinera'. És cert que no tenim grans hotels, per acollir 2.000 0 3.000 persones, però tampoc ho volem, apostem per un turisme sostenible».