Exterior de l'Ajuntament de Tarragona

El futur institut-escola de l'Arrabassada a Tarragona ja té lloc

El ple de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat la cessió de l'espai per a la construcció

Divendres de sessió plenària a l'Ajuntament de Tarragona. Durant el transcurs del ple, el consistori ha aprovat amb 25 vots a favor i dues abstencions la cessió d'una finca de 10.000 metres quadrats a la Generalitat de Catalunya per fer realitat el futur institut-escola de l'Arrabassada.

Està previst que l'equipament entri en funcionament el pròxim curs, 2022-2023, i la finca que l'Ajuntament de Tarragona cedirà per a la seva construcció està situada en un solar annex del futur institut. D'aquesta forma, les dues finques quedaran unides en una de sola.

5 milions d'euros de romanent del 2021

Un altre dels temes protagonistes de la sessió plenària a Tarragona aquest divendres ha estat el tancament de l'exercici econòmic del 2021. Tarragona tanca aquest període amb un romanent de tresoreria de 5 milions d'euros, els quals està previst que es reparteixin en diverses partides que s'acabaran de definir en el ple del mes d'abril.

En la seva intervenció, el conseller de Serveis Generals de l'Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny, ha explicat que el deute viu de les arques municipals està al 94%, amb la previsió de rebaixar-lo dos punts, fins al 92%, durant aquest any.

Un altre dels punts que ha volgut destacar Fortuny ha estat que la liquidació del pressupost de l'any passat és del 90,76%. La previsió d'ingressos que s'havia fet també s'ha pogut assolir en un 99% i el consistori té una mitjana de pagament a proveïdors de 8 dies.

Finalment, el conseller ha reconegut que l'execució de les inversions previstes en aquest exercici només ha arribat al 25%, fet que ha justificat explicant que «hi ha molts diners consignats per poder executar» durant el 2022, el que incrementarà el percentatge enguany.

Un altre dels punts aprovats durant la sessió plenària ha estat l'increment de les retribucions dels treballadors de l'Ajuntament de Tarragona.