Corredors en el tret de sortida de la 30a marató de Tarragona

Tarragona celebra la 30a edició de la Mitja Marató recuperant la presencialitat

José Manuel Vieito i Cristina Solé s'emporten la cursa. Iván Docampo i María Lázaro guanyen la cursa de 10 quilòmetres

La ciutat de Tarragona ha celebrat la 30a edició de la Mitja Marató de la ciutat. Ho ha fet aquest diumenge, dia 28 de novembre, en una cita que també ha comptat amb la celebració de la cursa de 10 quilòmetres (10K) 'Ciutat de Tarragona'. Aquesta 30a edició s'ha pogut fer presencialment, després que l'any passat la pandèmia obligués a fer-la virtualment.

Després d'un any sense veure's físicament, molts corredors han volgut aprofitar l'ocasió per trobar-se de nou al circuit. I és que finalment la mitja marató i la cursa de 10 quilòmetres han comptat amb la presència de 1.347. Aquests s'han repartit entre la Mitja Marató (718 persones participants) i els 10K (629 participants).

D'altra banda, l'organització a facilitat dades sobre la procedència dels participants. Segons han informat, un 52% dels assistents eren de la ciutat, un 32% eren de la demarcació de Tarragona i, finalment, un 16% eren de fora de la demarcació. Pel que fa al sexe dels corredors inscrits, un 27% eren dones.

La Mitja Marató i la 10K tenien la sortida i arribada a l'Anella Mediterrània, completant un circuit de 21.097 metres i 10.000 metres respectivament. Aquestes dades han estat homologades per la Federació Catalana d’Atletisme.

Pel que fa als guanyadors de les proves, José Manuel Vieito ha estat el més ràpid en la Mitja Marató. La primera dona en travessar la línia d'arribada ha estat Cristina Solé en aquesta mateixa prova. Pel que fa a la 10K, el vencedor en la categoria masculina ha estat Iván Docampo, mentre que la guanyadora en la categoria femenina ha estat María Lázaro. 

El circuit de les dues curses era el mateix fins al quilòmetre 4, quan la Mitja Marató s'ha desviat a Ramón y Cajal, a l'altura del Parc Central. D'allí, la cursa ha seguit pel centre de la ciutat, tal com ja era habitual veure en anteriors ocasions. Després, els corredors han passat per la façana marítima per tornar cap a la línia d'arribada que, com dèiem, es trobava a l'Anella Mediterrània. En aquesta zona s'hi han concentrat tots els serveis necessaris per als participants, com la recollida de dorsals, el punt d'informació, lavabos o el servei de guarda-roba.