Una manifestació de la Diada Nacional de Catalunya

Tarragona celebrarà la Diada Nacional amb les ofrenes florals a Rafael Casanova, extremant les mesures

L'ajuntament recomana un màxim de tres assistents per entitat | Les entitats que no han estat convidades no podran assistir-hi

Tarragona celebrarà la Diada Nacional de Catalunya, l'11 de setembre, amb uns actes restringits i limitats, ateses les mesures sanitàries per prevenir contagis. D'aquesta manera, les ofrenes florals al monument de  Rafael Casanova es faran esglaonadament.

A les nou del matí serà el torn de la corporació municipal, amb un acte que serà iniciat pel parlament de l'alcalde de Tarragona,  Pau Ricomà. Un cop acabada l’ofrena floral, la Banda Municipal de Tarragona tocarà el Cant dels Segadors.

Mitja hora més tard, a dos quarts de deu del matí, serà el torn de les entitats econòmiques i sindicals, així com els col·legis professionals, que dipositaran les flors al peu del monument. A les 10 serà el torn dels partits polítics i, un quart d’hora després les  entitats culturals. A tres quarts d'11 faran l’ofrena floral les entitats esportives.

Extremar les precaucions

Amb la quantitat d'entitats i institucions que faran les ofrenes, l'Ajuntament de Tarragona recomana un màxim de tres persones per entitat, per tal d'evitar aglomeracions. Per altra banda, les entitats que no han estat convidades  o que no han contactat amb protocol de l'ajuntament, no podran participar en l'ofrena, atenint-se a raons de seguretat.

Així mateix, el consistori insta a mantenir les distàncies de seguretat, portar mascareta i extremar la higiene de mans. Per  accedir a l'ofrena, s'haurà d'accedir pel Passeig Marítim, accedint des de la via Augusta – platja del Miracle, i respectar els sentits direccionals que hi siguin establerts.

A diferència d’altres anys, per motius de seguretat i per evitar aglomeracions, no hi haurà públic per assistir a l’ofrena floral.