Els actes de la vigília obren les hores més intenses de Santa Tecla a Tarragona

El vespre d'aquest diumenge, el seguici popular de la ciutat farà la seva primera aparició al complet

Tarragona enceta aquest diumenge les hores més intenses de la Festa Major. És 22 de setembre, vigília de Santa Tecla, i això és sinònim de veure actuar conjuntament i per primera vegada aquestes festes el seguici popular tarragoní. Serà a la cercavila d'aquest vespre, a partir de les set de la tarda, que arrencarà des de la plaça de la Font i que transcorrerà a través de la Part Alta i les Rambles.

Tot i que ben segur que serà un dels actes més concorreguts, òbviament la cercavila no és l'única activitat destacada d'aquest diumenge de vigília. La diada s'encetarà a les dotze del migdia, amb els tocs de vigília de la festa des del campanar de la Catedral. A la mateixa hora, arrencarà al Portal del Roser l'entrada de músics a la ciutat, amb totes les formacions que faran ballar el seguici aquest diumenge i dilluns. Els músics aniran fins a la plaça de les Cols, on culminaran les seves actuacions.

Ja a la tarda, al tram de la Rambla Nova entre el carrer de la Unió i el de Méndez Núñez, s'interpretaran el ball parlat i els versots del Ball d'en Serrallonga (17.45 hores), el Ball de Pastorets (18.15 hores) i el Ball de Gitanes (18.35 hores). Repetiran a la plaça dels Sedassos a les 21.45 hores, les 22.15 hores i les 22.35 hores, respectivament.

Una imatge de la representació del Ball de Dames i Vells de Tarragona, l'any passat. | Ismael Llanes

 

Tret de sortida a les representacions del Ball de Dames i Vells

Però sense cap mena de dubte, un dels grans moments de la vigília teclera són les representacions del Ball de Dames i Vells. La primera d'aquesta Festa Major es farà aquest diumenge,  a les 18.30 hores, a la mateixa plaça de Dames i Vells. Repetiran la seva actuació a les 19.30 hores a la plaça de la Pagesia i a les 20.30 hores a la plaça dels Natzarens.

Però per als amants dels balls parlats, el vespre de vigília brinda l'oportunitat de veure'ls tots seguits a l'escenari situat a la plaça del Rei: actuaran el Ball de Dames i Vells (21.20 hores), el Ball de Sant Miquel i Diables (21.45 hores), el Ball de Gitanes (22.10 hores), el Ball d'en Serrallonga (22.25 hores) i el Ball de Pastorets (22.35 hores).

La nit, per a la revetlla

La vigília acabarà, òbviament, amb la nit més llarga de la Festa Major de Tarragona: la de la revetlla. D'oferta n'hi ha de força variada. Tres dels escenaris més concorreguts seran els jardins del Camp de Mart, la plaça de la Font i la Rambla Nova. Als jardins del Camp de Mart (22.00 hores) se celebrarà la Festa Flaix FM amb Sergi Domene i Jordi Vèliz, el DJ revelació local Sergi Ralita, i amb l’animació i sessió de Toni B. Per acabar la festa, hi haurà una sessió remember, amb pluja de marxandatge i efectes especials.

Al seu torn, la plaça de la Font acollirà a partir de les onze de la nit la revetlla amb les orquestres Estelada i Tremendos. Al tram del balcó del Mediterrani de la plaça de la Font, la revetlla anirà a càrrec de Jordi Català i l'Orquestra Paper de Tornassol.  Al passeig de les Palmeres, des de la tarda, es viuran les darreres hores de les Barraques. Hi actuaran, al llarg de la jornada, la contacontes Íngrid Ventura; i quant a música, El Artriste, Ganjanights, Els Primatical i diversos DJs. Pel mig, es farà una mandonguillada com a sopar popular. Són els actes principals d'un diumenge 22 de setembre que, en tant que vigília de Santa Tecla, intensifica encara més la Festa Major de la ciutat.