Imatge dels grups de foc de Tarragona durant el Sant Joan de l'any 2019

Tarragona celebrarà Sant Joan amb normalitat: foc, revetlles, castells i ballades

La festa començarà aquest dijous a la tarda amb l'arribada de la Flama del Canigó

Tarragona celebrarà Sant Joan amb normalitat després que els dos darrers anys hagin estat marcats per la pandèmia. La festa a la capital tarragonina arrencarà amb l'arribada de la Flama del Canigó el dijous 23 de juny, a les 19 hores, des del pont del Francolí. Des d'allà, la flama recorrerà els carrers Ramón y Cajal i Pere Martell, arribant al Serrallo, on es farà la rebuda.

Els encarregats de rebre la Flama del Canigó seran els Diables Voramar, la Víbria i la Vibrieta, que després de fer la proclama, encendran la foguera i cremaran el Ninot. Els grups de foc tornaran a ser protagonista durant la nit, amb la Cercavila de Foc que farà el recorregut des de la Mitja Lluna i fins a la plaça Corsini, passant pel carrer d’Unió, la Rambla Nova i els carrers de Fortuny i del Governador González.

Com a novetat d’enguany, els grups de foc seran els portants de la Flama del Canigó durant la cercavila per tal d’encendre finalment la foguera de la plaça del Mercat, on també es cremarà el Ninot.  

La ciutat s'omple de revetlles de Sant Joan

Durant la nit més curta de l'any, Tarragona s'omplirà amb diverses revetlles. A partir de les 19 hores, el casal popular Sageta de Foc celebrarà la Diada dels Països Catalans amb un sopar i una revetlla de Sant Joan al carrer de Sant Domènec. A les 21.30 hores, les associacions de veïns i de joves de la Part Baixa i del Port organitzen un sopar a la fresca i una festa a la plaça dels Carros.

A la plaça Corsini, tambí hi haurà revetlla després de la crema del Ninot, amb els grups musicals La Prole Band i Star Ways. Finalment, al carrer Rebolledo, l'AVV del Barri del Port i la discoteca Premium celebrarà la nit més 'petarda' amb la Kuki Sant Joan Edition.

La Diada de Sant Joan: castells, concert-vermut i sopar popular 

L'endemà, el 24 de juny, la Big Band de la BUMT celebrarà un concert-vermut al passeig de les Palmeres a partir de les 12.30 hores. A les 19.30 hores, la plaça de la Font serà l'escenari de la primera diada castellera de la temporada, amb la participació de les quatre colles tarragonines. A les 20 hores, la Rambla Nova —davant del monument a la sardana— acollirà una ballada a càrrec de la Cobla Reus Jove.

La Diada de Sant Joan es tancarà a la Baixada de la Peixateria i al Cós del Bou, a partir de les 22 hores, amb un sopar popular i una festa de Sant Joan, amb la música de versions Popurris Band. Finalment, el dia 25 juny a les 19 hores, l'associació Crazy Boots oferirà una classe i exhibició de ball country i line dance a la Rambla Nova, davant del Teatre Metropol.  

El programa festiu de Sant Joan a Tarragona es pot consultar clicant al següent enllaç.