Imatge d'Hermán Pinedo i Carla Aguilar-Cunill, d'esquerra a dreta, durant l'assemblea de Tarragona En Comú i Podem Tarragona

Tarragona En Comú i Podem Tarragona acorden negociar amb ERC i la CUP una ampliació del govern municipal

Junts per Tarragona expressa la seva decepció per no formar part de l'executiu

La militància de Tarragona En Comú i Podem Tarragona ha acordat aquest dilluns negociar amb ERC i la CUP una ampliació del  govern municipal. Les dues formacions, que al consistori formen el grup d'En Comú Podem Tarragona (ECP), han apostat per «mirar a l'esquerra» a l'hora de buscar un nou soci. Paral·lelament han rebutjat qualsevol nova aproximació a Junts per Tarragona fins al punt que han aprovat que si ERC torna a negociar amb els postconvergents abandonaran l'executiu. Les converses entre republicans i JxTgn es van trencar la setmana passada i també aquest dilluns els de Dídac Nadal han expressat la seva decepció per no entrar al govern.

A l'assemblea dels progressistes hi han participat 70 persones i ha tingut dues parts. En la primera, Tarragona En Comú i Podem Tarragona han valorat conjuntament la tasca dels dos regidors a l'executiu. Carla Aguilar-Cunill, membre de la coordinadora del partit i primera tinent d'alcalde del consistori, ha explicat que la militància «ha fet un balanç positiu dels dos anys al govern». A més, han aprovat per unanimitat rebutjar negociar amb JxTgn la seva entrada a l'executiu. A més, han considerat «comunicar formalment a ERC que en el cas que s'iniciessin noves negociacions amb JxTgn amb l'objectiu d'incloure'ls al govern trencarien unilateralment l'acord de govern i el deixarien sense efecte». «És una línia vermella», ha remarcat Aguilar-Cunill.

Imatge de l'assemblea de Tarragona en Comú i Podem Tarragona d'aquest dilluns, 17 de maig
L'assemblea de Tarragona en Comú i Podem Tarragona d'aquest dilluns, 17 de maig | CEDIDA

Per altra banda, per separat, els dos partits han donat el vistiplau per unanimitat a acceptar l'inici de negociacions amb la CUP, després que els anticapitalistes i ERC anunciessin dissabte que havien arribat a un acord. Així doncs, s'obriran negociacions entre els tres partits per conformar el nou cartipàs. Això sí, «la proposta d'acord haurà de tornar a passar per la militància per ser ratificada», ha avançat la tinent d'alcalde dels comuns. Tot i això, no ha volgut marcar terminis sobre quan es pot tancar el pacte. Finalment, Tarragona En Comú també ha iniciat el procediment intern per conformar una nova executiva local. El procés està previst que culmini el proper 4 de juny.

Decepció a Junts per Tarragona

Junts per Tarragona també ha expressat aquest dilluns el seu punt de vista després que dissabte s'anunciés que quedaven fora de l'ampliació de govern. El seu portaveu, Dídac Nadal, ha explicat que han renunciat a entrar a l'executiu perquè no els satisfeien diversos punts de l'agenda política pactada entre ERC, ECP i la CUP. «No s'ha trencat res. No érem al govern i no hi entrem. Volem ser incisius en l'agenda pel que queda de mandat», ha assenyalat. Amb tot, Nadal ha assegurat que continuarà donant suport al govern de  Pau Ricomà i que continuaran «treballant per millorar la ciutat».

No obstant, ha reconegut estar «trist» per no formar part de l'executiu després de les negociacions que havia mantingut amb els republicans els darrers mesos. «M'hagués agradat formar part del govern i em sap greu», ha indicat. En la seva opinió, ha pesat massa «l'empremta dels partits» i ha lamentat que altres formacions com ECP hagin rebut instruccions a nivell local de les seves direccions nacionals.